Maailmassa on vielä yksi paikka, joka on lähes täysin säästynyt koronalta – katso videolta, mitkä onnekkaat maat ovat puhtaita

Maailmassa on vielä yksi paikka, joka on säästynyt koronalta – katso, mitkä onnekkaat maat ovat puhtaita 2:34
Maailmassa on vielä yksi paikka, joka on säästynyt koronalta – katso videolta, mitkä onnekkaat maat ovat puhtaita.

Koronavirus valtasi maailman hyvin nopeasti ja sitä tavataan lähes koko maailmassa. Leviäminen alkoi nopeasti Kiinasta, josta virus levisi myös muualle Aasiaan.

Eurooppa oli pitkään turvassa virukselta, kunnes Pohjois-Italiassa tauti alkoi levitä räjähdysmäisesti. Tästä Italian tautipesäkkeestä virus löysi tiensi muualle Eurooppaan, myös Suomeen.

Aasian ja Euroopan tilanne on jo rauhoittunut. Pahin tilanne on nyt sen sijaan Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Venäjällä. 

Tyynimeri on selvinnyt vähällä

Virus jyllää siis lähes jokaisessa maailman kolkassa. Vielä löytyy kuitenkin kourallinen maita, jotka ovat välttyneet taudilta. Nämä maat ovat lähinnä saarivaltioita Tyynellämerellä, joista ei ole raportoitu yhtäkään varmistunutta tartuntaa. 

Aasiassa on säästynyt Turkmenistan ja näennäisesti Pohjois-Korea. Ongelma Pohjois-Koreassa on se, että maan tilannetta ei voida tietää varmaksi.

Varhainen valmistautuminen pelasti

Tyynenmeren valtiot aloittivat valmistautumisen virustaistelua vastaan jo tammikuussa Maailman terveysjärjestön avustuksella. Muutamilla saarivaltiolla, Kuten Fidjillä, raportoitiin tapauksia maalikuusta eteenpäin, mutta moni valtio on pysynyt täysin puhtaana. 

Esimerkiksi Samoa pääsi juuri eroon tuhkarokkoepidemiastaan ja alkoi välittömästi levittää tietoa koronasta välttääkseen uuden epidemian. 

Suurin syy saarivaltioiden hyvään tilanteeseen lienee vahva yhteistyö ja hyvä valmistautuminen Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa. Pikkuruiset Tyynenmeren valtiot ovat tehneet vahvaa yhteistyötä koronaviruksen ehkäisyssä. 

Sunnuntaina tautiin sairastuneita oli yhteensä 7 895 352 ja kuolleita 432 881. Taudista toipuneita oli 4 056 002. 

Lue myös:

    Uusimmat