Tämä selitti Nuorten Leijonien huiman tasonnoston – Petteri Sihvoselta kovat hehkutukset Tomi Lämsälle: "Ihan loistava veto!"

Suomi pääsi voittokantaan kiinni jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun se kaatoi Slovakian 5–2. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen hehkuttaa Nuorten Leijonien valmennusjohdon tekemää ”loistoliikettä”.

Suomen turnaus alkoi tahmeasti, kun se hävisi maanantaina Sveitsille 2–3. Suomi ei pystynyt purkamaan Sveitsin matalaa träppiä, minkä yhteydessä koko pelisuoritus jäi hyvin hengettömäksi.

Toisin oli tiistaina Slovakiaa vastaan. Suomi oli heti pelin alkuvaiheilta lähtien oikealla tiellä.

– Päävalmentaja (Tomi) Lämsä oli muuttanut avauspelaamista nopean kiekkokontrollin suuntaan. Se sopi Slovakiaa vastaan ja se vapautti pakit pelaamaan. Heidän ei tarvinnut sen enempää miettiä, kun oli kirkas ajatus siitä, että kiekkoa laitetaan nopeasti liikkeelle. Tuo nosti kaikkien pakkien tasoa. Ihan loistava veto! Sihvonen hehkuttaa.

Muun muassa Suomen joukkueen luotsi Lämsä oli puhunut jännittämisestä avauspelin yhteydessä. Sihvosen mukaan siihen liittyviä piirteitä näkyi vielä Slovakia-pelin alkuhetkillä.

– Sen saattoi havaita varsinkin ykkössentteristä Oliver Kapasesta. Onneksi onnistumisia alkoi tulla tärkeimmille hyökkääjille kuten Kapaselle, Joakim Kemellille, Brad Lambertille, Jani Nymanille ja Ville Koivuselle. Tuo Slovakia-ottelu oli Suomelta suvereeni suoritus. Nopea kiekkokontrollipeli johti siihen, että Suomen ei tarvinnut enää pelata niin paljoa träppiä vastaan. Myös hyökkäysalueella tuli pidempiä hyökkäyksiä ja pakkeja pystyttiin hyödyntämään paremmin. Kova tasonnosto, Sihvonen kehuu.

Kaava palvelee

Sihvonen muistuttaa, että Slovakia ei ollut turnauksen kovin mittari. Se ei vakuuttanut erityisesti taktisella tasolla.

– Tämän perusteella ei saa liikaa luulla, Sihvonen painottaa.

Miten näet jatkon, mikä on sellainen osa-alue, mitä Nuorten Leijonien pitää vielä erityisesti kehittää?

– Se, että pelaajat pelaavat sitä, mitä peli pyytää. Nyt pelin nopeutus tapahtui ikään kuin kauko-ohjauksesta. Ehkä se oli tähän kohtaan tarpeellista. Jos ajattelee Suomen aiempia, menestyneitä ryhmiä, niin ne pystyivät pelaamaan juuri sitä, mitä peli pyysi. Siihen pääsee, kun tulee riittävästi onnistumisia alle. Uskon, että Sveitsi-peli tuotti shokkivaikutusta ja oli hyvä, että se tuli jo tuossa vaiheessa, Sihvonen pohtii.

Suomi saa hioa vielä pakettiaan kuntoon alkulohkon Latvia- ja Yhdysvallat-otteluissa. Luvassa on kaksi erilaista haastetta. Suomi on ensin selkeä ennakkosuosikki Latviaa vastaan. Sitten asetelmat kääntyvät, kun toiselle siniviivalle asettuu yksi turnauksen iso ennakkosuosikki USA.

– Turnausohjelma on Suomen kannalta oikein hyvä. Läksyjä on vielä opiskeltavana, Sihvonen näkee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja