Tämä pieni ele saattaa pelastaa avioliittosi!

Moni ei välttämättä tule toimeen anoppinsa kanssa. Viimeisimpien tutkimusten mukaan sen yrittäminen kuitenkin kannattaa – ainakin, jos olet mies.

Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan niillä miehillä, jotka tulevat toimeen anoppiensa kanssa, on 20 prosenttia suurempi todennäköisyys välttyä avioerolta. Valitettavasti naisilla tulokset olivat päinvastaiset: jos he yrittävät samaa, liitto päättyy avioeroon 20 prosenttia todennäköisemmin.

Yhdysvaltalaisen Michiganin yliopiston tekemän tutkimuksen johtaja, psykologi ja tutkimusprofessori Terri Orbuch uskoo tämän johtuvan siitä, että naiset eivät pidä anoppinsa puuttumisesta perheen asioihin.

– Ihmissuhteet ovat naisille tärkeitä, heidän identiteettinsä vaimona ja äitinä on kaiken keskus. He tulkitsevat puolison sukulaisten sanomiset sekaantumisena heidän henkilöllisyyteensä kumppanina ja vanhempana.

Miesten suositellaan pitävän hyvät välit vaimon sukulaisiin, sillä se luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tutkimukseen osallistui 373 avioparia, joita seurattiin yli 26 vuoden ajan. Aviomiehet, jotka näkivät vaivaa appivanhempien kanssa toimeen tulemisen kanssa, pysyivät todennäköisemmin naimisissa. Vaimot, jotka yrittivät samaa, erosivat todennäköisemmin. Parit olivat iältään 25-37-vuotiaita tutkimuksen alkaessa, vuonna 1986.

Orbuchin mielestä miesten vanhempien tulisi kohdella miniäänsä varovaisemmin. Hän myös ehdottaa, että aviovaimojen tulisi tehdä rajansa selväksi pitämällä avioliittoaan koskevat asiansa kahdenkeskisinä. Entäs neuvot miehille?

– Kohdelkaa appivanhempianne erityisinä ja tärkeinä, Orbuch vinkkaa.

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja