TOP 10: Näistä merkeistä tunnistat hankalan anopin

Ongelmallinen anoppi käyttää syyllisyyttä aseena, änkeää mukaan henkilökohtaisiin suunnitelmiinne ja loukkaantuu, jos aiheesta mainitsee.

Newlyweds.about.com listasi merkit, joista tunnistat ongelma-anopin. Kuulostavatko nämä tutuilta?

1. Hän haluaa päättää häistänne

Anoppisi käyttäytyy kuin olisi itse menossa naimisiin. Hän tietää kaiken parhaiten aina kakun mausta sinun pukusi värisävyyn.

2. Hän on paras kaverisi

Bestikseksesi itseään luuleva anoppi soittelee jatkuvasti ja tarjoilee neuvoja silloinkin, kun et kaipaa niitä. Jos suutut tai mainitset asiasta, hän kysyy huuli väpättäen, ettekö olekaan parhaita tyttökavereita.

3. Hän haluaa mukaan matkallenne

Jos suunnittelette yhteistä matkaa, anoppisi ujuttautuu yllättäen mukaan suunnitelmiin. Hän saattaa myös käyttää syyllisyyttä aseena: menette niin kauniiseen hotelliin, ettei hänenlaisensa vanha akka koskaan voisi päästä kokemaan sellaista…

4. Hän aloittaa riidan, johon ei itse osallistu

Anoppisi tietää, mikä miestäsi ärsyttää ja mistä hän ei pidä – onhan hän kasvattanut tämän! Siksi anoppisi saattaakin aloittaa välillänne riitoja ja liueta sitten paikalta. Hän voi esimerkiksi mainita miehellesi, ettei avioitunut aikuinen nainen saisi pukeutua liian paljastavasti. Kun täysi sota juhlapuvustasi on päällä, anoppi onkin yllättäen kadonnut paikalta.

5. Hän tulee teille siivoamaan

Kukapa ei haluaisi ilmaista siivouspalvelua? Palvelusten tekeminen muuttuu kuitenkin pian taakaksi, jos anopin hyväntahtoinen ele on todellisuudessa vain kulissi tavaroidenne tutkimiselle tai taloutenne kritisoinnille.

6. Hän aikatauluttaa tekemisiänne

Anoppisi on aina viettänyt sunnuntain poikansa kanssa, joten miksi orastava parisuhteenne tai avioliittonne muuttaisi mitään? Anoppi voi myös paukahtaa kylään koska haluaa – hänhän tulee vain tervehtimään rakasta poikaansa, sellaiselle on aina oltava aikaa!

7. Hän syyllistää

Anoppisi voi käyttää syyllisyyttä saadakseen teidät tekemään, mitä haluaa. Muuttakaa vain Helsinkiin, kyllä minä selviän yksin täällä kylmässä pohjoisessa! Ja ei, ei, menkää vain jouluksi sinun kotiisi, kyllähän minä saan ajan kulumaan, jotenkin…

8. Hän kohtelee aviomiestäsi kuin lasta

Anoppisi saattaa ostaa miehellesi vaatteita, tehdä hänelle ruokaa tai eväsleipiä töihin. Kenties anoppi ei ole vielä sisäistänyt, että elätte jo vakiintuneessa suhteessa aikuisten ihmisten tavoin.

9. Hän vaikuttaa miehesi päätöksiin

Sinä ja anoppisi olette kumpikin miehesi elämän tärkeitä naisia. Ongelmia saattaa syntyä, jos toinen teistä käyttää asemaansa väärin ja yrittää sanoilla ja teoilla vaikuttaa miehen päätöksiin. Tällainen käytös anoppisi puolelta aiheuttaa nopeasti riitoja avioliittoonne.

10. Hän haluaa asua kanssanne

Ei liene epäselvää, että kaukana asuvaa ärsyttävää sukulaista on helpompi sietää. Jos anoppisi rimputtaa ovikelloa jatkuvasti eikä lähde kotiinsa ennen nukkuma-aikaa, käsissäsi on ongelma!

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja