Älä tyydy keskinkertaiseen rakkaudessa: Näin saat upean avioliiton

Ethän tyydy yksityiselämässäsi tyydyttävään arvosanaan? Asiantuntija opastaa, mitä sinun tulisi tehdä, kun haluat täydellisen avioliiton.

Työn tekeminen saa olla pelkästään tyydyttävää, tuohan uurastaminen leivän pöytääsi. Mutta kun on kysymys rakkaudesta, keskinkertainen ei riitä. Liian moni tyytyy kuitenkin myös yksityiselämässään ok-ratkaisuihin. Avioliitosta voi tulla loistava, kun olet itse valmis muutokseen.

Ihmissuhteisiin keskittynyt asiantuntija ja kirjailija Noelle C.Nelson muistuttaa, että tyydyttävä on tila, joka kelpaa avioliitossa vain väliaikaisesti. Liian pitkäksi aikaa tällaiseen ok-olotilaan ei kuitenkaan kannata jäädä, onhan kysymys elämämme tärkeimmästä ihmissuhteesta. Kiire tai laiskuus eivät saa olla ikuisia syitä sille, miksi et ole valmis työskentelemään avioliittosi eteen. Myös pelko tai riittämättömyyden tunne voivat estää meitä olla olemasta onnellisia.

Nelson kertoo rockinmarriage.com-sivustolla, kuinka omaa avioliittoaan kannattaa tutkailla.

1. Kysy itsellesi, mihin tämä johtaa?

Jos annat avioliitollesi vain keskinkertaisen arvosanan, mieti mihin tällainen tila johtaa kuukauden, vuoden tai vuosikymmenen päästä. Luultavasti et tule saamaan muuta kuin tyydyttävän liiton jatkossakin, ellet ole valmis muutoksiin nyt. Muista että muutos lähtee itsestä ja vain sinulla on siihen avaimet.

2. Muutta ajattelutapaasi rakkaastasi

Mieti kymmentä asiaa puolisossasi, joita arvostat, esimerkiksi aitoutta, hyväsydämisyyttä tai rehellisyyttä. Mieti näitä asioita päivittäin, vaikka olisit kuinka kiireinen tahansa. Voit kirjoittaa asiat myös ylös.

3. Älä hyväksy pelkkää ok:ta, jos et tarkoita sitä

Haasta itsesi ja tavoittele hauskinta, rakkaudentäyteisintä ja tyydyttävintä avioliittoa, jonka voisit kuvitella itsellesi. Palkintona on paras asia, mitä voit maailmassa saada.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja