"Tämä on ollut meille synkkä päivä" – Saksan jalkapallomaajoukkueelle nöyryyttävin tappio 90 vuoteen – tuhoisa Espanja asteli voittoon superlupauksensa johdolla

Saksa koki tiistaina miesten jalkapallon Kansojen liigassa pahimman tappionsa 90 vuoteen Espanjalle, joka rökitti saksalaiset Sevillassa luvuin 6–0. Saksan ottelut eivät ole päättyneet näin ikäviin lukuihin sitten vuoden 1931 ottelussa Itävaltaa vastaan.

Voitollaan Espanja selvitti tiensä Kansojen liigan välieriin.

Erityistä ylistystä pelistään keräsi ottelussa hattutempun tehnyt Manchester Cityn Ferran Torres, 20, joka suorituksellaan lunasti odotukset yhtenä lajin kiinnostavimmista lupauksista.

Puoliaikaan mennessä pallon olivat saatelleet maaliin Torresin lisäksi Alvaro Morata ja Rodri, ja vaikka Real Madridin Sergio Ramos poistui kentältä loukkaantuneena, Saksa ei onnistunut kääntämään tilannetta edukseen.

Puoliajan jälkeen Torres tykitti vielä kaksi maalia, ja viimeisen silauksen eli kuudennen osuman teki Mikel Oyarzabal.

Valmentaja Joachim Löw on luotsannut Saksan joukkuetta 14 vuotta, myös maailmanmestaruuteen vuonna 2014. Tiistainen nöyryytys tuonee painetta hänenkin pöydälleen.

– Tämä on ollut meille synkkä päivä, Löw myönsi ottelun jälkeen.

– Mikään ei toiminut, ei puolustaminen eikä hyökkäys. Jätimme valtavasti tilaa ja pelaajien väliltä puuttui kommunikaatiota.

Lohkovoittaja Ranska vei voiton Ruotsista

Muissa Kansojen liigan tiistain otteluissa ei nähty samanlaisia jättiyllätyksiä.

A-liigassa lohkovoiton ja välieräpaikan jo varmistanut Ranska otti voiton Ruotsista luvuin 4–2. Lohkon kakkoseksi sijoittuva Portugali voitti Kroatian Splitissä pelatussa ottelussa 3–2.

A-liigan ottelua Sveitsi-Ukraina ei pelattu lainkaan. Koko Ukrainan joukkue on eristyksessä koronavirustartuntojen vuoksi, ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti tiistaina Ukrainan jalkapalloliitolle, ettei ottelua voida turvallisuussyistä pelata.

C-liigassa Montenegro voitti Kyproksen luvuin 4–0. Luxemburgin ja Azerbaidzhanin välinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Tasapelin pelasivat myös D-lohkon Malta ja Färsaaret, joista kumpikin teki yhden maalin, ja samoin kävi Gibraltarin ja Liechtensteinin ottelussa. Latvia puolestaan päihitti Andorran luvuin 5–0.

Lue myös:

    Uusimmat