Huuhkajilla isojen panosten ottelu – Walesin jäätävä tilastofakta ei pelota: "Kaikki putket loppuvat jossain vaiheessa"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueella on paljon pelissä, kun Wales tulee keskiviikkona vastaan Kansojen liigassa.

Voittamalla Cardiffin ottelun Huuhkajat veisi nimiinsä lohkon ykkössijan ja nousisi A-liigaan, jossa pelaa useita jalkapallojättejä.

Lohkovoitto tietäisi myös rahaa. Pelkkä B-liigassa pelaaminen tuo mediatietojen mukaan 1,5 miljoonaa euroa ja lohkovoitto kaksinkertaistaisi summan. A-liigassa pelaaminen on vielä tuottoisampaa kuin B:ssä.

Suomella on myös mahdollisuus päästä MM-karsintojen kolmoskoriin, mikä tietäisi ennakkoon helpompaa karsintalohkoa.

Kansojen liigan ottelut vaikuttavat Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maailmanlistaan ja samalla siihen, missä arvontakorissa Huuhkajat on. Voitolla Suomi olisi varmuudella kolmoskorissa.

Kansojen liiga saattaa avata myös paikan MM-jatkokarsinnoissa. Niihin pääsee Kansojen liigasta kaksi parasta lohkovoittajaa, jotka eivät yllä MM-kisoihin tai jatkokarsintoihin varsinaisista karsinnoista.

– Itselläni on aina jonkin verran paineita, kun puen seura- tai maajoukkuepaidan. Ehkä nyt on vähän enemmän panosta, mutta paineet eivät sinällään kasva normipeliin verrattuna, hyökkääjä Teemu Pukki sanoi tiistaina Huuhkajien etätiedotustilaisuudessa.

Maalivahti Lukas Hradecky on samoilla linjoilla.

– Emme lähde pelkäämään vaan pelaamaan, hän tiivisti.

Walesin maali ollut koskematon

Wales johtaa lohkoa pisteen erolla Suomeen ennen keskiviikon päätöskierrosta.

Huuhkajien ainoa tappio on tullut kotipelissä Walesia vastaan. Wales ei ole päästänyt viidessä Kansojen liigan ottelussaan yhtään maalia. Toisaalta se ei ole tehnyt kuin neljä osumaa.

– Kaikki putket loppuvat jossain vaiheessa. Jos teemme ensimmäisen maalin, koko asetelma kääntyy päälaelleen. Jalkapallossa ei voi pitää loputtomiin nollapelejä, Hradecky muistutti.

Wales ja Suomi ovat karanneet Irlannilta ja Bulgarialta, joten Huuhkajat sijoittuu lohkossaan vähintään toiseksi.

Kolmella topparilla pelanneen Suomen esitys oli syyskuun Wales-kotiottelussa puolustussuuntaan mukiinmenevä. Hyökkäyssuuntaan jäi runsaasti petrattavaa.

– Wales puolustaa tosi tarkasti, ja heillä on erittäin vahva hyökkäysosasto. Meidän täytyy olla hyökkäyskolmanneksella rohkeampia kuin ekassa Wales-pelissä, Pukki sanoi.

Huuhkajien koronatulokset negatiivisia

Huuhkajien maanantain koronatestinäytteet olivat negatiivisia, joten sen suhteen joukkueella ei ole huolia.

Suomelta ovat sivussa pelikiellossa oleva Tim Sparv ja loukkaantuneet Joel Pohjanpalo sekä Juha Pirinen.

Pohjanpalo loukkasi nilkkansa sunnuntain Bulgaria-ottelussa ja joutuu pitkälle sairauslomalle. Marcus Forss saattaa nousta avaukseen Pukin kärkipariksi, sillä myös Fredrik Jensen on hyökkäyksestä poissa.

– Paljon tsemppiä. Täällä odotellaan, että Jolle tulee takaisin. Olen nauttinut Jollen kanssa pelaamisesta. Bulgaria-peli alkoi tosi hyvin, kun Jolle löysi minut mainiosti, Pukki lähetti maajoukkuekaverilleen terveiset.

Väliaikainen päävalmentaja Rob Page kertoi Walesin jalkapalloliiton kotisivuilla, että joukkueen tuoreimmat koronavirustestit osoittautuivat negatiivisiksi.

– Haluamme päättää tämän tyylillä ja voittaa lohkomme. Kirsikkana kakun päällä olisi nousu B-liigasta ylöspäin, Page sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat