Tällaiset oireet ovat yleisimpiä Intian koronamuunnoksessa: Muistuttaa enemmän tavallista kausiflunssaa kuin muut variantit

10:47
Koronan Delta-variantti eli niin sanottu Intian variantti levisi keväällä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä.

Koronaviruksen Delta-version eli niin sanotun Intian variantin oireet muistuttavat enemmän tavallista kausiflunssaa kuin muiden varianttien aiheuttamat infektiot. Asiasta uutisoi BBC.

Koronainfektion oireita kartoittavaa tutkimusta (Zoe covid symptom study) johtava professori Tim Spector kuvailee infektiota pikemminkin "pahaksi vilustumiseksi".

Tyypillisempiä oireita delta-tyypin infektiossa ovat kurkkukipu, vuotava nenä ja päänsärky.

"Perinteisessä" koronainfektiossa oireita ovat muun muassa kuume, haju ja/tai makuaistin menetys ja yskä. Delta-variantissa hajuaistin menetys ei ole kovin yleistä.

Oireita kartoittavaa tutkimusta varten on kerätty tietoa tuhansilta ihmisiltä.

Testeihin on mentävä

Spector huomauttaa, että vaikka pelkän vilustumisen oireita poteva henkilö ei tuntisi oloaan kovin sairaaksi, hänen tulisi silti hakeutua testiin.

– Ihmiset saattavat ajatella saaneensa vain pienen kausiflunssan ja vierailla esimerkiksi juhlatilaisuuksissa ja tartuttaa näin vaikka kuusi ihmistä.

– Voit tuntea olosi hieman flunssaiseksi tai vähän poissaolevaksi, mutta jää silti kotiin ja hakeudu testiin, hän neuvoo.

Englannissa koronarajoitusten purkamista lykätään kuukaudella niin sanotun Intian variantin vuoksi. Asiasta kertoi Britannian pääministeri Boris Johnson eilen. 

Syynä lykkäykseen on koronaviruksen delta-variantti, joka on maan terveysviranomaisten mukaan 60 prosenttia tartuttavampi kuin viruksen brittimuunnos. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja