Intian koronamuunnos on "pahin, jonka olemme nähneet", lääkäri arvioi – yksi rokote ei riitä väistämään tartuntaa lähes lainkaan

10:47
Näin MTV kertoi Intian-variantin leviämisestä Kanta-Hämeessä – johtajaylilääkäri kertoo, kuinka vakava tilanne on

Amerikkalainen tutkija ja lääkäri Eric Topol on ottanut kantaa Intian Delta-muunnoksen vakavuuteen Twitterissä.

Hän on julkaissut taulukon, jossa eri koronamuunnoksia vertaillaan keskenään. Lähteenä taulukossa on käytetty The Lancet -tiedelehdessä julkaistuja tutkimuksia sekä Englannin terveysviranomaisen, PHE:n, tietoja.

Topol kertoo, että nyt kehitetyt rokotteet antavat suojan vakavalta koronataudilta kaikilta tähänastisilta virusmuunnoksilta. Se on hyvä uutinen.

– Huono uutinen on Delta-virus, joka on pahin, jonka olemme nähneet tähän asti, Topol toteaa ja viittaa niin sanottuun Intian-virusmuunnokseen.

Topolin tekemän taulukon mukaan Delta-muunnokselta suojautuminen vaatii kaksi rokoteannosta. Muussa tapauksessa variantti väistää ihmisen immuunivasteen, sillä yksi rokote antaa vain noin 30-prosenttisen suojan. Muunnos myös leviää herkästi.

Jos Tviitti-upotus ei näy yllä, voit katsoa sen tästä linkistä.

Esimerkiksi niin sanottu Britannian virusvariantti eli Alfa-virus leviää myös aiempaa helpommin, mutta se ei väistä kehon synnyttämää immuunivastetta.

Intian-muunnos näyttänyt voimansa

Intian koronamuunnos eli Delta-virusmuunnos on näyttänyt voimansa jo Suomessa.

Kanta-Hämeessä virusvariantti levisi voimakkaasti sairaalassa, ja monet sairastuneet olivat saaneet jo ensimmäisen koronarokotteen.

Topolin taulukosta kertoi aiemmin Suomessa Verkkouutiset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja