Tällaisen sopimuksen Valtteri Bottas solmi Alfa Romeon kanssa – työrauha turvattu: "Taakka lähtee hartioilta"

Alfa Romeo tiedotti solmineensa Valtteri Bottaksen kanssa ensi kaudesta alkavan "monivuotisen sopimuksen". Tällainen muotoilu on sopimusuutisissa nykyään arkipäivää, mutta Bottas  vahvistaa MTV Urheilulle, että lähtökohtaisesti kyseessä on kolmivuotinen sopimus.

Useampivuotinen sopimus oli yksi suurimmista syistä sille, että Bottas halusi tämän kauden jälkeen lähteä haistelemaan uusia tuulia. Hän ei olisi halunnut jatkaa enää yksivuotisella sopimuksella Mercedeksellä.

– Itsellä on sellainen rento fiilis. Kaikki on selvää, ja tiedän, mitä tapahtuu seuraavien kolmen ja puolen vuoden aikana tästä eteenpäin. Tietty taakka lähtee hartioilta, voin keskittyä itse asiaan, Bottas kertoo MTV Urheilulle.

Kysyttäessä vahvistusta sopimuksen pituuteen, Bottas tyytyy ensin toteamaan vain, että kyseessä on "useamman vuoden" sopimus. Mutta jatkaa sitten:

– Se riippuu vähän eri jutuista, mutta joo, enköhän mä siellä ainakin kolme vuotta ole.

Sopimus Alfa Romeon kanssa astuu kuitenkin voimaan vasta vuoden 2022 alkaessa, ja sitä ennen Bottas on vielä Mercedeksen mies yhdeksän osakilpailun verran.

– Täytyy loppukaudesta nauttia myös. Pitäisi kisojakin voittaa, kun ei tiedä, milloin seuraava voitto tulee. Nautitaan nyt. Kova työnteko jatkuu. Ei tässä aleta levätä laakereilla. Täysillä vaan joka kisassa. Ja kun vuosi vaihtuu, niin keskitytään tulevaan.

Lue myös:

    Uusimmat