Väite: Valtteri Bottas kävi neuvotteluja kolmen eri F1-tallin kanssa – tiimikaverin valinnasta tullut iso soppa

7:47
Toni Vilander perkaa Valtteri Bottaksen Alfa Romeo -siirron läpikotaisin

Valtteri Bottaksen F1-ura jatkuu Alfa Romeon riveissä. Bottas siirtyy italialaissveitsiläiseen talliin tämän kauden jälkeen. F1-toimittajan Lawrence Barretton mukaan Bottas kävi neuvotteluja yhteensä kolmen eri tiimin kanssa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi jo aiemmin, että se tekee kuskivalintansa Bottaksen ja George Russellin kanssa. Nuoren brittikuskin Russellin vakuuttavat Williams-esitykset johtivat siihen, että Mercedes halusi nostaa hänet Lewis Hamiltonin rinnalle saksalaistalliin.

– Mercedes-pomo Toto Wolff ei voinut olla huomioimatta niitä (Russellin suorituksia). Se, että Bottas ei käynyt kesätauon alla sen isompia keskusteluja Mercedeksen kanssa, kertoi hänen joukoilleen siitä, että mihin kantaan Mercedes on päätynyt. Sen myötä hänen manageriryhmänsä aloitti keskustelut Williamsin ja Alfa Romeon kanssa, F1-toimittaja Lawrence Barretto kirjoitti.

Mercedes ilmoitti lopulta Bottakselle siitä, ettei se aio tarjota jatkoa.

– Sen myötä Bottas teki sopimuksen Alfa Romeon kanssa. Bottas ja Mercedes lähtevät hyvissä väleissä eri teille, Barretto kuvailee.

Barretton mukaan Bottas hylkäsi Williamsin tarjouksen.

– Hän ei halunnut lyhyttä sopimusta. Hän halusi pidemmän projektin – jonkun, missä hän voi auttaa tallia kehittymään. Ymmärtääkseni Williams tarjosi hänelle monivuotista sopimusta, samoin kuin Alfa Romeo. Hän kuitenkin tunsi, että Alfa Romeon tarjous on se, joka sopii hänelle, Barretto avasi kulisseja.

Ken rinnalle?

Bottas korvaa Kimi Räikkösen, joka ilmoitti F1-uransa lopettamispäätöksestä viime keskiviikkona.

Se, että kuka ajaa Bottaksen rinnalla ensi kaudella, on vielä pahasti auki.

Auto, Motor und Sportin toimittajan Tobias Grünerin mukaan Alfa Romeon johto haluaisi Alexander Albonin tallin toiseksi kuljettajaksi.

Grüner kuitenkin väittää, että Albon hamuaa Williams-siirtoa.

Albonin lisäksi tapetilla ovat Formula E -sarjan mestari Nyck de Vries, Alfa Romeon nykykuski Antonio Giovinazzi, Nico Hülkenberg ja Sauberin juniorikuljettaja Théo Pourchaire.

Grünerin mukaan de Vries oli ”useasti” yhteyksissä Alfa Romeon tallipäällikön Frederic Vasseurin kanssa viikonloppuna Zandvoortissa. Alfa Romeon yhteistyötaho Ferrari sen sijaan haluaisi, että Antonio Giovinazzi saisi jatkoa tallissa.

– Hänen pitäisi säväyttää seuraavissa kisoissa, Grüner ilmaisee Giovinazziin liittyen.

Hülkenberg on ollut puolestaan ”yhteyksissä” Alfa Romeon kanssa viime kuukausien aikana.

– Tallin tulevaisuuden timantti on Pourchaire, joka on väläytellyt F2-sarjassa ja joka vakuutti tallin johdon kesätauon alla tehdyissä Unkarin testeissä. Ensi kausi tulee kuitenkin liian nopeasti vastaan. Ei olisi yllätys, mikäli tallin toinen kuski saisi vain vuoden sopimuksen, Grüner uumoilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja