Takatalvi teki ajokelistä etelässä jäätävän – näkyi karulla tavalla onnettomuuksissa

Lumipyry saapui Suomeen – katso, miten se etenee 4:00
Meteorologi Jenna Salminen näyttää videolla, miten lumipyry etenee perjantaina ja viikonlopun aikana.

Fintraffic arvioi perjantai-iltana, että ajokeli on lumisateiden vuoksi erittäin huono. Lumen joukossa satoi jäätäviä sateita, jotka ovat saivat tienpinnat erittäin liukkaiksi.

Perjantaina Kaakkois-Suomesta länteen päin kulkenut lumisaderintama johti osaltaan useisiin liikenneonnettomuuksiin varsinkin Etelä-Suomessa. Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin tieliikennekeskus varoitti perjantai-iltana, ettei kesärenkailla kannata lähivuorokauden aikana lähteä liikenteeseen maan etelä- ja keskiosissa, jossa tienpinnat ovat erittäin liukkaita.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrottiin MTV Uutisille lauantaiaamuna, että pelastuslaitoksen tietoon tuli huomattavasti enemmän liikenneonnettomuuksia kuin tavallisesti. 

– Helsingissä meillä on ollut illan aikana lähemmäs toistakymmentä onnettomuutta, joissa pelastuslaitos on ollut kohteessa. Onneksi ei mitään isompaa sitten kuitenkaan, kertoo päivystävä palomestari Sami Lappalainen Helsingin keskuspelastusasemalta. 

Lappalaisen näkemyksen mukaan onnettomuudet ovat johtuneet siitä, ettei tieliikenteessä ole noudatettu varovaisuutta. 

– Jos on kesärenkaat alla ja tie menee liukkaaksi, niin liikennenopeus pitää laittaa hyvin alhaiseksi. Kaikista parastahan on liikkua julkisilla ja siten välttyä näiltä. Muutaman päivän tämä liukkaus täällä säilyy, Lappalainen arvelee.

Liukkauden ja lumisateen myötä illan ja yön aikana Hämeen alueella oli 11 kappaletta tieltä suistumisia ja pieniä peltikolareita, mutta ei vakavampia loukkaantumisia.

Tampereella kuljettaja ajoi henkilöautolla liian suurella tilannenopeudella ramppiin menettäen ajoneuvonsa hallinnan. Auto ajautui pientareelle ja kyljelleen puiden väliin. Pelastus ja ensihoito avustivat kuljettajan ulos autosta. 

Lumisateiden vuoksi Ilmatieteen laitos on antanut lauantaille varoituksen huonosta ajokelistä koko maahan Lappia lukuun ottamatta. Kainuussa, Pohjois- ja Etelä-Karjalassa sekä Pohjois- ja Etelä-Savossa ajokeli on vielä lauantai-iltapäivänä erittäin huono, laitos varoittaa. Lumisateiden pitäisi pitkälti väistyä sunnuntaihin mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat