Takaraja Windows 10 -päivitykselle – ensi vuonna ilmainen päivitys ei onnistu edes kikkailemalla

Vanhojen Windows 7- ja Windows 8.1 -koneiden päivittäminen Windows 10:een oli käyttäjille ensimmäisen vuoden ajan ilmaista. Virallisesti viime vuoden heinäkuussa päättynyt päivitystarjous ei kuitenkaan tarkoittanut, etteikö vanhempaa Windows-konetta saanut kierotietä pitkin päivitettyä Windows 10:een. Eräs keinoista on ollut käyttää Windows 10 -päivitystarjousta, joka on suunnattu Windowsin avustavia teknologioita käyttäville.

Tähän asti päivitystarjoukseen tarttuminen on ollut toimiva vaihtoehto, sillä Microsoft on itsekin myöntänyt, ettei Windows 10 -päivityksen jälkeen valvo, käytetäänkö koneessa Windowsin avustavia teknologioita vai ei. Näin ollen kuka tahansa Windows 7- tai 8.1-lisenssin omistanut on voinut laillisesti päivittää koneensa Windows 10:een ilman lisäkuluja.

Loppuvuoden osalta Microsoft on vahvistanut avustavia teknologioiden Windows-tarjouksen päättyvän 31. joulukuuta, eli jos oman koneen päivittäminen Windows 10:een on suunnitteilla, kannattaa päivitys tehdä vielä tämän vuoden puolella. Tammikuusta alkaen kaikkien uusien käyttäjien on maksettava Windows 10:n lisenssistä, jonka jälleenmyyntihinta on versiosta riippuen pitkälti toistasataa euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja