Tähtikeula edellä

Mercedes-Benz esitteli uuden C-sarjalaisen keväällä. Malli on valmistajalleen erittäin tärkeä ja sen vuoksi ensimmäiset vertailut ovat herättäneet paljon huomioita. Nyt selviää, miten uusi C-sarjalainen pärjää perinteisesti kovasti kilpaillussa keskikokoluokassa Audi A4:llä, BMW:n 3-sarjalaiselle ja Volvo S60:lle.

Mercedes on tehnyt autosta selkeästi edeltäjäänsä elegantimman ja mukavamman. C-sarjalaiseen saa ensimmäisenä luokassaan mukautuvan ilmajousituksen, minkä myötä auto tarjoaa luokkaa mukavampaa kyytiä. Lisäksi Mercedeksen ohjaamossa on luokassaan ainutlaatuista ylellisyyttä. C-sarjan kenties suurin puute on kuitenkin edelleen pienet tilat, ja tällä osa-alueella BMW ja Audi vievät voiton.

Myös ajettavuudessa Mercedes on mennyt eteenpäin. Käsittelyradalla se on BMW:n kanssa kärjessä jättäen Audin ja Volvon taakseen. Volvo ansaitsee kylläkin kiitosta ajomukavuudesta ja ketteryydestä.

Lopulta tulos on varsin selvä tähtikeulan hyväksi. Mercedes on luonut tasapainoisen kokonaisuuden, joka tarjoaa luokassaan ennen kokematonta mukavuutta ja eleganssia. Ainoastaan BMW pystyy heittämään hieman haastetta stuttgartilaiselle kilpailijalleen.

Lue koko juttu lehdestä Teknavi 11/2014

Lue myös:

    Uusimmat