Taas uusia mers-tartuntoja Etelä-Koreassa – lomia peruutetaan

Etelä-Koreassa on raportoitu seitsemästä uudesta varmistetusta mers-tartunnasta. Asiasta kertovat maan terveysviranomaiset.   

Tartunta on todettu Etelä-Koreassa yhteensä 145 ihmisellä, joista 14 on kuollut. Kuolleista kaikki ovat olleet vanhuksia tai potilaita, jotka jo ennen tartuntaa kärsivät vakavista terveysongelmista.  

Mers on koronaviruksen aiheuttama hengitystieinfektio, johon kuolee jopa yli kolmannes sairastuneista. Etelä-Korean mers-aalto sai alkunsa toukokuussa, kun liikemies toi tartunnan mukanaan matkalta Lähi-itään. Eniten mers-virusta on tavattu Saudi-Arabiassa.  

Etelä-Koreassa on herännyt paikallisen Chosun Ilbo -sanomalehden mukaan pelkoja siitä, että pian alkavalla lomakaudella Lähi-idässä työskentelevät ja loman ajaksi kotiin palaavat korealaiset saattaisivat tuoda mukanaan uusia tartuntoja.  

Useat eteläkorealaisyritykset ovat lehden mukaan pyytäneet työntekijöitä jäämään kesälomiensa ajaksi asemamaihinsa Lähi-idässä.

Tämä on herättänyt närää työntekijöiden keskuudessa, joista osa joutuu perumaan jo maksettuja lentoja ja sovittuja perhetapaamisia. Lisäksi työntekijät ovat valittaneet järjestelyn epäloogisuudesta, sillä eteläkorealaiset yritykset eivät ole kokonaan kieltäneet lyhyitä liikematkoja Etelä-Koreasta Lähi-itään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja