Mainos

WHO: Suomalaismies sairastunut mers-virukseen Filippiineillä

Filippiineillä mers-viruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon sairastunut 36-vuotias mies on suomalainen. Asiasta kertoo Maailman terveysjärjestö WHO.  

Tällä haavaa miehellä ei ole kuumetta ja hänen tilansa on vakaa, WHO kertoi nettisivullaan.  

Mies matkusti kesäkuussa Saudi-Arabiassa. Ennen matkaa miehellä oli yskää, mutta Saudi-Arabiassa hän ei tuntenut itseään sairaaksi. Mies oli oireeton lähtiessään sieltä pois.  

Filippiineille mies saapui 19. kesäkuuta. Tämän jälkeen hän käväisi vielä Malesiassa ja Singaporessa, kunnes palasi takaisin Filippiineille.  

Kesäkuun lopussa miehelle nousi kuume ja hän sai yskän. Sairaalassa häneltä otettiin kokeet 2. heinäkuuta. Parin päivän kuluttu hänellä todettiin mers-koronavirus. Mies vietiin sairaalaan, jossa hänet asetettiin eristykseen. 

Asiasta kertoi Suomessa Yle.   

Sairastuneen miehen tila on Filippiinien mukaan paranemaan päin, eikä pelkoa viruksen leviämisestä muihin ihmisiin pitäisi olla.

Ylen mukaan Filippiinien terveysviranomaiset jäljittävät kuitenkin miehen liikkeitä selvittääkseen mahdolliset lisätartunnat. Myös Saudi-Arabian ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien viranomaisia on informoitu.

Tapaus on Filippiineillä jo toinen. Ensimmäinen tartunta huomattiin tammikuussa hoitajalla, joka oli työskennellyt niin ikään Saudi-Arabiassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.