Täällä päin Suomea saadaan eniten orgasmeja – älä kuitenkaan sorru yleiseen seksivirheeseen: "Seksin laatu voi kärsiä"

Kaalimato selvitti, että eri puolilla Suomea asuvat suomalaiset kokevat monet seksiin liittyvät asiat hyvinkin eri tavalla.

Seksi ja orgasmi tekevät tunnetusti uskomattomia asioita terveydelle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Kaalimato.comin tutkimus löysi kuitenkin alueellisia eroja siinä, kuinka suomalaisten seksiin liittyvät ajatukset ja kokemukset poikkeavat toisistaan.

Tutkimuksessa selvisi esimerkiksi, että Itä-Suomessa asuvista jopa 61 prosenttia kertoo saavansa orgasmin lähes aina harrastaessaan seksiä kumppanin kanssa. Toiseksi useimmin hekuman huipulle kirivät lappilaiset, joista 58 prosenttia kertoo laukeavansa lähes aina seksipuuhissa kumppanin kanssa.

Länsi-Suomessa asuvista orgasmeja lähes aina saa tutkimuksen mukaan 55 prosenttia, kun Etelä-Suomessa luku jää 51 prosenttiin.

– Avoin keskusteluyhteys seksuaaliasioista kumppanin kanssa on hyvin tärkeää, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen pohtii tiedotteessa ja toteaa, että naisilla orgasmin saavuttamista edesauttavat muun muassa hyvä seksuaalinen itsetunto ja suuseksi.

Kuinka tärkeää orgasmin saaminen on?

Yli puolet suomalaisnaisista ei saa orgasmia pelkästään yhdynnän avulla, joten kuinka tärkeää orgasmin saaminen todella on seksissä? Tähän on ottanut kantaa esimerkiksi Osmo Kontula.

Katso alla olevalta videolta Kontulan vastaus kysymykseen orgasmin tärkeydestä. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Kaalimadon tutkimuksen mukaan Itä-Suomessa orgasmi on tärkeä osa seksiä, mutta Lapissa seksistä nautitaan kyllä ilman kliimaksiakin. Näkemykset orgasmin merkityksestä vaihtelevatkin alueittain.

53 prosenttia itäsuomalaisista kertoo, että hyvä seksi päättyy heidän mielestään aina orgasmiin. Muu Suomi ei suhtaudu hekumaansa aivan yhtä napakasti. Länsisuomalaisista vain 40 prosenttia on sitä mieltä, että hyvän seksin määrittelee orgasmin saavuttaminen joka kerta. Etelä-Suomessa samanmielisiä on 42 prosenttia, Lapissa puolestaan 41 prosenttia.

"Jos seksiin suhtautuu liian orgasmikeskeisesti..."

Lappilaiset nauttivat suomalaisista selvästi eniten seksistä ilman orgasmia. 58 prosenttia lappilaisista kertoi nimittäin, ettei hyvän seksin tarvitse aina johtaa kliimaksiin. Sen sijaan itäsuomalaisista vain 46 prosenttia totesi nauttivansa seksin harrastamisesta, vaikka se ei päättyisikään laukeamiseen. Eteläsuomalaisista 50 prosenttia ja länsisuomalaisista 49 prosenttia nauttivat petipuuhista silloinkin, kun kliimaksia ei saavuteta.

Seksuaaliterapeutti muistuttaa, että jokainen määrittelee itse, millainen seksi on hyvää. Asiantuntija suosittelee kuitenkin etsimään muitakin tapoja seksistä nauttimiseen kuin orgasmihakuisuuden.

– Jos seksiin suhtautuu liian orgasmikeskeisesti, muuttuu se usein suorittamiseksi ja seksin laatu voi kärsiä, Lavikainen muistuttaa.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat