Syrjäiseen kansallispuistoon eksynyt retkeilijä pyysi apua riistakamerassa Alaskassa – karhuharrastajat pelastivat

Alaskassa Yhdysvalloissa kansallispuistoon eksynyt vaeltaja pelastui tällä viikolla kuin ihmeen kaupalla karhukameran livestreamia seuranneiden valppaiden katsojien ansiosta.

Karhuharrastajat olivat virittäytyneet tiistaina Explore.org-sivustolla Katmain kansallispuistosta livekuvaa lähettävän kameran äärelle, kun eräs katsoja kommentoi verkossa: "Kamerassa on joku ahdistunut".

Puisto on yksi Yhdysvaltojen syrjäisimmistä, ja sinne pääsee vain lentäen tai veneellä. Siellä ei ole kännykkäverkkoa.

Karhukamera ei toista ääntä, mutta katsojien mukaan vaeltaja näytti sanovan kameralle "olen eksynyt" ja "auttakaa minua". Katsojat sanoivat voivansa lukea pyynnön hänen huuliltaan.

Explore.org kertoi BBC:lle retkeilijän myös näyttäneen kameralle peukalo alaspäin -merkkiä.

"Karhukamera pelasti hengen!"

Katsojat ottivat yhteyttä Explore.orgin henkilökuntaan, joka sai yhteyden Katmain kansallispuistoon.

Tämän jälkeen henkilökunta katkaisi kameran julkisen syötteen ja jatkoi livekuvien seuraamista kansallispuiston henkilökunnan kanssa.

– Puisto lähetti etsintä- ja pelastusryhmän etsimään retkeilijää. Etsintöjä vaikeuttivat tuulinen ja sateinen sää ja huono näkyvyys. Eksynyt kuitenkin lopulta löydettiin, kansallispuiston tiedottaja Cynthia Hernandez sanoi BBC:lle antamassaan lausunnossa.

Explore.org jakoi videopätkän jumiin jääneestä retkeilijästä myöhemmin X:ssä, eli entisessä Twitterissä, ja kirjoitti: "Karhukamera pelasti retkeilijän hengen!"

Fat Bear Week lisää karhukameran katsojamääriä

Alaskan karhukameran katsojamäärät nousevat voimakkaasti ennen niin sanottua Fat Bear Weekiä (Lihavan karhun viikko), joka tänä vuonna järjestetään lokakuun alussa.

Kyseessä on karhujen harjoittama ”ylensyöntitapahtuma”. Alaskan mesikämmenet valmistautuvat talvihorrokseensa hankkimalla tuhdin rasvakerroksen – muun muassa syömällä lohta niin paljon kuin sitä vain käpäliinsä saavat.

Eri puolilla puistoa on seitsemän kameraa ikuistamassa syöminkejä, ja livelähetys pyörii netissä vuorokauden ympäri.

Vaeltajan onneksi ihmiset tarkkailivat nyt myös sumun peitossa olevaa Dumpling Mountinin huippua, jonne hän oli eksynyt.

Lue myös:

    Uusimmat