Mustakarhu on ottanut itsestään jo 400 selfietä kansallispuistossa: "Näytän mielestäni hyvältä edestä, mutta entä sivulta – onko kuononi liian pitkä?"

Yksi ainoa mustakarhu on onnistunut nappaamaan itsestään jo noin 400 valokuvaa yhdysvaltalaisessa luonnonpuistossa.

Yhden liikkeentunnistuskameran tallentamista 580 kuvasta peräti noin 400:ssa pällistelee sama naama, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Suurin osa Boulderissa Coloradon osavaltiossa sijaitsevassa Open Space and Mountain Parksissa (OSMP) liikkuvista eläimistä vain kävelee tai lentää riistakameran ohi etsiessään ruokaa tai lepopaikkoja. Mutta ei tämä karhu.

– Tämä eläin on osoittanut erityistä kiinnostusta kameroita kohtaan, OSMP:n tiedottaja Philip Yates sanoo.

– Nämä kuvat ovat saaneet meidät nauramaan ja uskomme, että ne voisivat naurattaa muitakin, Yaters perustelee Twitter-päivitystä aiheesta luonnonpuiston tiedotteessa.

Postaus onkin herättänyt nopeasti ihastusta ja kommentteja.

– Näytän mielestäni hyvältä edestä, mutta entä sivulta? Onko kuononi liian pitkä? eräs kommentoija vitsailee karhun asentoja.

1:34
Katso myös: Riistakamera tallensi, kun majavat varastivat Hennan liiteristä kilokaupalla klapeja esteistä huolimatta: “Majavillakin energiakriisi”

Kamerat ikuistavat tietoa eläinten liikkeistä

Puiston 46 000 hehtaarin alueelle on sijoitettu kaikkiaan 9 liikkeentunnistuskameraa. 

Ne aktivoituvat, kun eläin kävelee ohi. Laukaisun jälkeen kamerat joko tallentavat stillkuvan tai lyhyitä videoita.

Kameran kuviin on osunut tätä ennen muun muassa kettuja ja pöllöjä.

Kamerat on sijoitettu eläinten ahkerasti käyttämille alueille, jotka määritetään jalanjälkien ja eläinten tallaamien polkujen perusteella.

– Nämä kamerat auttavat meitä hahmottamaan sen, mitä eläimiä puistossa todella liikkuu ja mitä ne tekevät päivän, viikon tai jopa vuosien aikana, OSMP:n villieläinekologi Christian Nunes toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja