Synttärisankari Tami Tammisella tänään tuplajuhlat: Moni veli munaa itsensä unohtamalla hääpäivän

Juhani ”Tami” Tamminen juhlii torstaina 66-vuotissyntymäpäiväänsä yhdessä vaimonsa kanssa. Pitkään yhtä pitänyt pari viettää tänään myös hääpäiväänsä.

Yrittäjä Juhani ”Tami” Tamminen täyttää tänään 26. toukokuuta 66 vuotta. MTV.fin tavoittama hyväntuulinen ”Aurinkokuningas” kertoo, että juhlapäivää vietetään yhdessä Mari-vaimon kanssa Sastamalassa golftapahtumassa.

Päivä kuluu kentällä ja illalla on edessä palkintojen jako sekä yhteinen illallinen. Tämän jälkeen Tammisten pariskunta karauttaa takaisin kotiinsa Turkuun.

– Kotiin päästyämme korkkaamme kuoharin ja bassettimme Cissy liittyy seuraamme, Tamminen kertoo illan suunnitelmista.

– Tänään vietämme myös hääpäiväämme. Olemme olleet naimisissa 37 vuotta, kihlautumisesta tulee elokuussa 40 vuotta ja kimpassa olemme olleet 52 vuotta. Voi sanoa, että ihan nappiin meni!

Tami kertoo valinneensa itse hääpäiväksi oman syntymäpäivänsä, jottei tärkeä päivä vain pääsisi unohtumaan.

– Sitä kutsutaan pelisilmäksi. Moni veli munaa itsensä unohtamalla hääpäivän, hän opastaa.

Pitkän liiton toimivuus nousee Tammisen mukaan monista asioista. Ensinnäkin parilla kolahti heti tavatessaan. Samanlaiset elämänarvot, huumorintaju ja yhteiset mielenkiinnonkohteet ovat valaneet perustan yhteiselle elämälle.

Yrittäjävaimon ja jääkiekkolegendan välillä on myös kunnioitus toistensa työtä kohtaan.

– Terävänä naisena Mari ymmärsi, että ammattipelaajan ja -valmentajan vaimona voi välillä joutua olemaan viikkoja tai kuukausia itsekseen, kun olin pelimatkoilla ja hänen täytyi olla enemmän lasten kanssa. Se oli itsestäänselvyys eikä kompromissi, Tami kehuu vaimoaan.

Gloffaamisen ja illan kuohuvien lisäksi Tamminen ei aio juhlia syntymäpäiviään sen kummemmin. Puhelimessa hän kertoo varmaan viettävänsä aikaa pitkin päivää, sillä hänen tyttärensä ovat parhaillaan ulkomailla.

Perjantaina edessä on koulutusmatka Kotkaan ja sen lisäksi hän haluaa löytää aikaa kiittää kaikkia Facebook-onnittelijoita, joita oli jo torstaiaamuna kertynyt yli 400.

Vaikka Tamilla on takanaan näyttvä ura jääkiekkoammattilaisena ja yrittäjänä, hän löytää 66-vuotisen elämänsä kohokohdat perhepiiristä.

– Vaimoni tapaaminen ja tämä pitkä liitto sekä kolme lasta ja kolme lastenlasta ovat elämäni suurimmat kohokohdat. Ammatillisesti on sitten eri asiat. First things first!

Lue myös:

    Uusimmat