Synttärisankari Kaisa Mäkäräinen säväytti Saksassa – puhdas ammunta ja loistohiihto!

Suomi on sijoittunut 15:nneksi ampumahiihdon maailmancupin naisten viestissä Saksan Oberhofissa. Suomen joukkueessa kilpailivat Mari Eder, 37 vuotta tänään täyttänyt Kaisa Mäkäräinen, Suvi Minkkinen ja Jenny Fellman.

Puhtaasti ampuneen ja vahvasti hiihtäneen Mäkäräisen osuudella Suomi nousi vaihdon 11. sijalta toiseksi.

Viestin voitti Norja 21 sekunnin erolla Ruotsiin. Kisa ratkesi Tiril Eckhoffin ankkuriosuudella, kun hän pudotti muut kannastaan. Kolmantena maaliviivan ylitti Ranska.

4x6 kilometrin viestin avannut Eder joutui käyttämään ampumapaikoilla neljä varapatruunaa ja tuli vaihtoon 11. sijalla 50 sekunnin päässä johtaneesta Ranskasta. Ilman varapatruunoita puhtaasti ampunut Mäkäräinen paransi Suomen asemia hienosti, mikä lupaa hyvää huomenna Oberhofissa kisattavaan yhteislähtöön. Siinä suomalaisista ovat mukana Eder ja Mäkäräinen.

Viestin toisella puolikkaalla Suomella oli huomattavasti kokemattomammat viestinviejät kuin alussa. Kolmannella osuudella Minkkinen joutui kerran sakkokierrokselle ja tuli vaihtoon kymmenentenä. Ankkuri Fellman ei onnistunut ampumapaikalla, kiersi sakkokierroksen viidesti ja tuli maaliin kuusi minuuttia ja 13 sekuntia kärjen takana.

Tänään Oberhofissa kisataan vielä miesten 4x7,5 kilometrin viesti kello 15.15.

Lue myös:

    Uusimmat