Sydämensä kyllyydestä kaahannut BMW-kuski luuli olevansa kilparadalla – kortin ja kilvet vienyt poliisi: "Ei ole kilparata"

Poliisi muistuttaa, että katurata on kilparata vain silloin, kun se on suljettu muulta liikenteeltä.

Bathurstissa sijaitseva Mount Panorama on Australian legendaarisimpia moottoriratoja. 6,2 kilometriä pitkän radan mäkinen profiili sekä kapeat ja tiukat mutkayhdistelmät ovat haastaneet kuljettajia australialaisissa kilpasarjoissa 1930-luvun lopulta lähtien.

Mount Panorama ei kuitenkaan ole siinä mielessä täysiverinen kilparata, että se olisi pyhitetty vain moottoriurheilun käyttöön. Kyseessä on nimittäin katurata, joka kulkee pitkin yleisiä teitä, ja silloin, kun Bathurstissa ei kisata, on tie paikallisten asukkaiden käytössä ihan tavallisena tienä.

Tämä ei kuitenkaan ole selvää edes kaikille australialaisille.

"Luulin tätä kilparadaksi"

Uuden Etelä-Walesin poliisi julkaisi Facebook-sivullaan kuvamateriaalia partion pysäyttämästä BMW-kuljettajasta, joka oli ennen pysäyttämistään kaahannut tiellä varsin kovaa ylinopeutta.

– Luulin tätä kilparadaksi, kuski oli tokaissut hänet pysäyttäneille poliiseille.

Runsas viikko sitten sunnuntaina pysäytetty kuljettaja oli ajanut peräti 119 kilometrin tuntinopeutta tieosuudella, jonka nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa.

Kuljettaja sai suorituksestaan runsaan 2 500 Australian dollarin eli reilun 1 600 euron sakon sekä puolen vuoden ajokiellon. Lisäksi 3-sarjan Bemarin kilvet viettävät seuraavat kolme kuukautta viranomaisten hellässä huomassa.

– Bathurstin Mount Panorama ei ole kilparata. Kyseessä on kuudenkympin nopeusrajoituksella varustettu yleinen tie, jonka varrella ihmiset asuvat, yritykset toimivat ja jalankulkijat kävelevät. Se on kilparata vain silloin, kun se on suljettu yleisöltä ja sille on hankittu asianmukaiset luvat, poliisi kirjoitti.

Katso poliisin päivitys alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat