Liian äänekäs Nissan sai porttikiellon Nürburgringille – desibelejä irtoaa enemmän kuin hävittäjästä

Lamborghini Aventador rikkoi ennätyksiä Nürburgringillä – katso koko kierros 6:55

Mitä järkeä on autossa, jolla ei saa ajaa edes radalla?

Pääkuvan video: Lamborghini Aventador rikkoi ennätyksiä Nürburgringillä – katso koko kierros

Saksassa sijaitseva Nürburgring on maailman tunnetuimpia – ja tavallaan myös avoimimpia – moottoriratoja. Käytännössä kaikille autoille sallittuja ratapäiviä järjestetään säännöllisesti. Onkin vaikea uskoa, että Nürburgringille voisi saada porttikiellon muusta kuin muiden kuljettajien turvallisuuden vaarantamisesta johtuen, mutta niin on nyt päässyt käymään.

Oheisella videolla nähtävän Nissan GT-R:n kuljettaja ehti ajaa pari kierrosta "vihreässä helvetissä" ennen kuin ajelut loppuivat hänen osaltaan liian äänekkään auton vuoksi.

Mistään täysin nillittämisestä ei ollut myöskään kyse, sillä kyseinen katulaittomaksi viritetty 760-hevosvoimainen GT-R murahteli äänenpainemittariin 134 desibelin lukemat. Vertailun vuoksi; lentotukialukselta ilmaan nouseva hävittäjä ärjyy jälkipoltinkin päällä vain 130 desibelin edestä. 150 dB puolestaan repii tärykalvot jo ihan kirjaimellisesti.

Alla oleva video on kuvattu Porsche 911 GT2 RS:stä, joka oli vielä vähän aikaa sitten Nürburgringin katulaillisten autojen valtias. Nykyisin titteli kuuluu Lamborghini Aventador SVJ:lle.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat