Suuri tietomurto suomalaistenkin suosimalla sukusivustolla – jopa 92 miljoonan käyttäjän tunnukset varastettiin

9:29

Suosittu sukututkimuspalvelu MyHeritage on joutunut laajan tietomurron kohteeksi. Jopa 92 miljoonan käyttäjän tiedot löytyivät ulkopuoliselta palvelimelta.

Kuulutko tietomurtojen riskiryhmään? Katso yllä oleva video!

Israelilaisyhtiö MyHeritage kertoi maanantaina blogissaan, että sivustolta on vuotanut yli 92 miljoonan käyttäjän sähköpostiosoitteet ja salasanojen tiivisteet. Selväkielisiin, käyttökelpoisiin salasanoihin hakkereilla ei kuitenkaan ollut ilmeisesti pääsyä.

MyHeritagen mukaan tietovuoto selvisi, kun eräs tietoturvatutkija otti yhtiöön yhteyttä ja kertoi löytäneensä yksityiseltä, ulkoiselta serveriltä MyHeritagen mukaan nimetyn tiedoston, josta sähköpostit ja salasanojen tiivisteet löytyivät. Tutkijan mukaan muita tietoja ei serveriltä löytynyt.

Tiedot olivat vuotaneet 26. lokakuuta 2017. Murto koskee siis käyttäjiä, jotka olivat kirjautuneet palveluun ennen tuota päivämäärää.

Luottokorttitiedot ja DNA-näytteet turvassa

Yhtiön mukaan DNA-tiedot ja luottokorttitiedot säilytetään erillisissä järjestelmissä kuin sähköpostit ja käyttäjätunnukset. MyHertagen mukaan ei ole merkkejä tai mitään epäilyksiä siitä, että näihin tietoihin oltaisiin päästy käsiksi.

Vielä ei ole myöskään merkkejä siitä, että vuotaneita sähköposteja tai salasanojen tiivisteitä olisi käytetty väärin tai käyttäjätileille oltaisiin päästy.

Vaikka salasanat siis todennäköisesti ovat turvassa, neuvoo MyHeritage siitä huolimatta käyttäjiä vaihtamaan salasanansa.

MyHeritage on DNA- ja sukututkimuspalvelu, jonka avulla käyttäjät voivat luoda sukupuita, tutkia sukunsa historiaa ja saada tietoa alkuperästään DNA-testien avulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja