Supertähteä epäillään jo toisesta dopingrikkomuksesta

Romanialaista tennistähteä Simona Halepia epäillään jälleen dopingrikkomuksesta. Halep on ollut lokakuusta lähtien kilpailukiellossa aiemman dopingepäilynsä vuoksi.

Halep määrättiin väliaikaiseen kilpailukieltoon, kun hänen Yhdysvaltain avoimissa elokuussa antamassaan testinäytteessä havaittiin merkkejä kielletystä aineesta. Nyt julki tullut dopingepäily ei liity aiempaan tapaukseen.

BBC:n mukaan uudessa epäilyssä on kyse urheilijan biologisessa passissa havaituista epäsäännöllisyyksistä.

Halep kommentoi tapausta Instagram-tilillään. Romanialaisen mukaan hän "elänyt pahimmassa painajaisessaan" lokakuusta lähtien.

Halepin väittää tenniksen etiikkaa valvovan elimen ITIA:n (International Tennis Integrity Agency) pyrkivän päättäväisesti todistamaan hänen syyllistyneen dopingrikkomukseen, vaikkei hän "koskaan ole edes ajatellut kättävänsä kiellettyjä aineita".

– Olen kahdesti yrittänyt saada asiani itsenäisen tuomioistuimen käsiteltäväksi. ITIA on toistuvasti löytänyt syitä lykätä prosessia.

Halep on aiemmin valitellut turhautuneensa siihen, että tapauksen käsittely on kestänyt niin pitkään.

Halepin mukaan epänormaaliudet hänen verenkuvassaan ovat keksittyjä. Romanialainen väittää asiaa tutkineiden asiantuntijoiden todenneen hänen verensä täysin normaaliksi.

BBC:n mukaan ITIA kommentoi tilannetta toteamalla jatkavansa keskustelua itsenäisen tuomioistuimen ja Halepin edustajien kanssa, jotta asia saataisiin ratkaistua niin nopeasti kuin mahdollista. Aikataulua ITIA ei kuitenkaan käsittelylle antanut.

– Ymmärrämme, että tämä ilmoitus (uudesta dopingepäilystä9 lisää tämän korkean profiilin tapauksen monimutkaisuutta, järjestön antidopingjohtaja Nicole Sapstead sanoi BBC:n mukaan.

– Tämän prosessin alusta lähtien – kuten ITIA toimii aina – olemme sitoutuneet käsittelemään asiaa empaattisesti, tehokkaasti ja nopeasti.

Halep on ollut parhaimmillaan naisten maailmanlistan ykköspaikalla. Kilpailukiellon alkaessa hänen sijoituksensa rankingissa oli yhdeksäs. Halep on urallaan voittanut kaksi grand slam -turnausta Ranskan avoimet vuonna 2018 ja Wimbledonin vuonna 2019.


Lue myös:

    Uusimmat