Supertähti turhautuu dopingtapauksensa venyttämisestä: "Pyydän vain saada tuomion"

Yli puoli vuotta kilpakentiltä sivussa ollut tennistähti Simona Halep pyytää Kansainvälistä tennisliitolta ITF:ltä mahdollisuutta selvittää pitkään jatkuneen dopingtapauksensa.

Halep on ollut alustavassa kilpailukiellossa viime lokakuusta lähtien annettuaan anemian hoitoon käytettyä Roxadustat-lääkettä sisältäneen dopingnäytteen.

Romanialainen on kiistänyt aineen tietoisen käytön. Hänen mukaansa kielletty aine oli peräisin epäpuhtaasta, mutta luvallisesta lisäravinteesta.

Pyynnöistään huolimatta Halep ei ole saanut vieläkään tilaisuutta maineensa puhdistamiseen. Alun perin riippumattoman tuomioistuimen piti käsitellä asiaa helmikuussa, mutta juttua on toistuvasti lykätty eteenpäin.

– En ollut (siirron) kannalla, koska säännöt sanovat, että pelaaja, joka on alustavassa pelikiellossa, on oikeutettu nopeutettuun kuulemiseen. Kaikki kestää niin kauan, Halep valittelee Tennis Majors -lehden haastattelussa.

– Pyysin ITF:ää perumaan sanktioni, jotta saisin pelata, mutta he kieltäytyivät siitäkin.

Halepin mukaan hänet on käryn jälkeen testattu kymmenen kertaa, ja kaikki näytteet ovat olleet negatiivisia. Nyt uhkana on, että toukokuullekin suunniteltu kuuleminen siirtyy eteenpäin.

– Minusta ei ole reilua viettää kahdeksan kuukautta ilman, että saan tuomiota. En pyydä mitään erityiskohtelua. Pyydän vain saada tuomion. Kuinka paljon kauemmin tämä voi kestää? Halep tuskailee.

Lue myös:

    Uusimmat