Suosion huiput ja aallonpohjan kokenut Anssi Kela: "Elanto on riippuvainen siitä, mitä teen"

Anssi Kela toteuttaa suurta unelmaansa 8:08

Laulaja Anssi Kela vieraili tänään Huomenta Suomessa puhumassa urastaan sekä hänestä kirjoitetusta kirjasta.

Toimittaja Jean Ramsayn ja valokuvaaja Kalle Björklidin  Kosketusetäisyydellä-teoksessa (Docendo) pureudutaan Tennispalatsin katolla Helsingin keskustassa toukokuussa 2016 alkaneeseen vuoden mittaiseen jaksoon Anssi Kelan uralla.

Kirjassa käydään läpi myös Kelan, 45, uran aiempia vaiheita.

– Kun Nummela (2001) julkaistiin, se ei noussut heti mihinkään listakärkeen. Ensimmäinen listasijoitus albumilistalla taisi olla 16. ja siitä se lähti hiipimään kohti kärkeä, laulaja muistelee suurta läpimurtoaan Huomenta Suomen haastattelussa.

– Esiinnyin Helsinki-päivän konsertissa Kaivopuistossa kesällä 2001. Astelin lavalle ja yleisössä oli tuhansia, ehkä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Ihmiset hurrasivat, ja katselin ympärilleni, että tuliko lavalle myös joku muu, että onko joku David Hasselhoff tuotu Suomeen, Kela naurahtaa.

Kun Kela sitten esitti tuolloin Kaivopuistossa Puistossa-kappaletta, ei hän tahtonut kuulla omasta laulustaan mitään, kun yleisö lauloi niin kovaa mukana.

– Se oli se hetki, kun tajusin, että nyt on tapahtumassa jotain suurta.

Anssi Kelan uran varrelle on osunut suuren suosion jälkeen myös suvantovaiheita. Laulaja on kertonut haastatteluissa, että hänen keikoillaan saattoi käydä Aukio-levyn (2009) aikoihin vain muutamia kymmeniä ihmisiä.

– Kirjassa käydään läpi myös niitä vaikeita aikoja. On kliseistä sanoa, että vaikeudet opettavat enemmän kuin voitot, mutta se on oikeasti niin. En olisi se artisti, mikä olen tänä päivänä ja mikä olen tuon kirjan sivuilla, jos minulta ei olisi tavallaan otettu sitä kaikkea pois joksikin aikaa, Kela pohtii.

– Sen kautta oppi arvostamaan tätä työtä sekä ymmärtämään ihan eri tavalla sen, että saan toteuttaa unelmaani. Tämä on se pikkupojan unelma, mitä saan tehdä.

Kela ei pelkää samankaltaista tilannetta, jossa keikoilla ei käy yleisöä eivätkä levyt myy. Hän kuitenkin myöntää miettivänsä asiaa.

– Pelko on ehkä väärä sana, mutta kyllähän se mietityttää. Oma ja perheen elanto on kuitenkin riippuvainen siitä, mitä teen. Sen kuitenkin tiedostaa, että musiikkiala on sellainen, että minkään päälle ei voi tukevasti rakentaa, Kela sanoo.

– Tällä hetkellä minulla menee ihan hyvin, mutta mikä on tilanne kahden tai viiden vuoden päästä? Yleisö on nyt kiinnostunut minusta, mutta vuoden päästä se voi olla kiinnostunut jostain ihan toisesta. Sitä ei voi hallita itse. Pitää yrittää vain seurata sitä omaa visiota ja nauttia siitä, mitä tekee. Pitää tiedostaa se, että tilanne voi vaihtua.

Katso Anssi Kelan haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa. Katso alla myös muita laulajaan liittyviä videoklippejä.

Anssi Kela soitti huimapäisen ilmaiskeikan 1:05

MTV Viihteen haastattelussa Anssi Kela: levykokonaisuus vai yksittäinen single? 6:26

Laulaja Anssi Kela puhuu sosiaalisesta mediasta 5:47

Lue myös:

    Uusimmat