Rautjärven kirkkopalon ja omakotitalon palon yhteyttä selvitetään: "Poliisi tulee julkaisemaan 60–80-vuotiaan miehen tuntomerkit"

Tällaisen henkilön yhteyttä Rautjärven kirkon tuhopolttoon selvitetään – poliisi pyytää havaintoja 1:28
Tällaista henkilöä epäillään Rautjärven kirkon tuhopoltosta – poliisi pyytää havaintoja.

Kaakkois-Suomen poliisi pitää tänään Kouvolassa tiedotustilaisuuden Rautjärvellä joulupäivänä tapahtuneista tulipaloista. 

Rautjärvellä paloi joulupäivänä Rautjärven kirkko ja tämän jälkeen asuinrakennus Rautjärven Torsantiellä. Asuinrakennukseen liittyvän palonsyyn selvittämisen yhteydessä kiinteistön alueelta löytyi myös ruumis.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mika Salmisen mukaan on useita muitakin tutkintalinjoja kuin se, että kiinteistön alueelta löytynyt menehtynyt ihminen olisi palosta epäilty. 

Salminen kertoo, että kirkkoa kohtaan on esitetty aiemmin uhkaus. Ainakin yhtä henkilöä on puhutettu ja hänen osallisuutensa on suljettu pois.

Poliisi: Narut Rautjärven kirkon ovilla todennäköisesti laitettu estämään ulospääsyä 0:50
Poliisi vahvistaa: Ulospääsyä Rautjärven kirkosta oli yritetty estää tai hankaloittaa ovien ulkopuolelle viritellyillä naruilla. 

Poliisi kaipaa havaintoja ja julkaisee tuntomerkit

Salmisen mukaan poliisi aikoo julkaista tämän päivän aikana 60–80-vuotiaan harmaantuneen miehen tuntomerkit ja pyytää havaintoja miehen liikkeistä. Poliisi ei kuitenkaan kommentoi, onko henkilö, josta pyydetään havaintoja, edelleen elossa vai onko kyseessä palaneen omakotitalon menehtynyt asukas.

Jo eilen poliisi pyysi havaintoja vuoden 2020 viininpunaisesta viistoperäisestä Opel Astrasta. Poliisi ei kommentoi, onko Astralla yhteyttä palaneeseen omakotitaloon tai onko auto löytynyt tämän pihasta. 

Paloilla on ajallista yhteyttä

Omakotitalopalon tutkinta on Salmisen mukaan salainen. Poliisi ei kerro, mitä syitä poliisilla on epäillä, että kirkon ja omakotitalon palot voisivat liittyä toisiinsa ajallisen yhteyden lisäksi.

Palaneen omakotitalon alueelta löytyneen henkilön kuolemaa ei kuitenkaan tutkita rikoksena.

Rautjärven kirkon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Salmisen mukaan näyttää kuitenkin siltä, että palo olisi saanut alkunsa kirkon pääovelta ja sen yläpuolella olevan tornin kohdalta. 

Rautjärven kirkon paloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. 

Video näyttää, kuinka Rautjärven kirkko tuhoutui 2:33
Video: Näin Rautjärven kirkko tuhoutui rajussa tulipalossa.

Lue myös:

    Uusimmat