Puolasta oppia itärajalle? Ulkoministeri Sikorski vierailee Suomessa

Suomen ja Puolan ulkoministerit tapaavat – millaisia yhtäläisyyksiä näkevät maiden rajatilanteissa? 18:59
Suomen ja Puolan ulkoministerit tapaavat – millaisia yhtäläisyyksiä näkevät maiden rajatilanteissa?

Suomen ja Puolan ulkoministerit kohtaavat tänään Helsingissä. Ulkoministerit kertoivat tapaamisensa annista tiedotustilaisuudessa

Puolan ulkoministeri Radosław Sikorski vierailee parhaillaan Helsingissä, jossa hän tapaa ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) ja tasavallan presidentin Alexander Stubbin.

Aiheena ovat muun muassa tilanne maiden rajalla. Valko-Venäjä aloitti siirtolaisten työntämisen Puolan rajalle jo vuonna 2021. Puolaa on kritisoitu kovista toimista siirtolaisia vastaan Valko-Venäjän vastaisella rajalla.

Vuodesta 2021 rajalle on organisoitu ainakin Lähi-idästä ja Afrikasta tulevia siirtolaisia, jotka ovat toivoneet pääsevänsä EU-alueelle. Puola esimerkiksi on työntänyt ihmisiä voimalla takaisin Valko-Venäjälle.

Suomella vastaavia ongelmia on ollut Venäjän kanssa Natoon liittymisen jälkeen.

Ulkoministerit keskustelivat muun muassa Ukrainan avun kasvattamisesta, maiden välisestä puolustusyhteistyöstä.

Ulkoministeri Valtonen nosti esiin myös keskustelut siitä, miten maat voisivat yhteistyössä hoitaa Venäjän ja Valko-Venäjän lähettämät siirtolaiset rajoillaan.

Valtonen korosti myös, että itärajan tilanteessa ei ole kyse Suomen asiasta vaan koko Euroopan yhteisestä asiasta.

Ulkoministeri Sikorski osoitti kiitollisuutta Puolan ja Suomen hyvistä kahdenvälisistä suhteista ja sanoi, että Suomella ja Puolalla on käsissään samat haasteet rajoille lähetettyjen siirtolaisten kanssa.

Katso koko tilaisuus jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat