SuomiAreena teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen – ensi vuoden teema julkistettiin

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena keräsi ennätysmäärän yleisöä yhteiskunnallisten ja päivänpolttavien asioiden äärelle.

Viikon tapahtumiin osallistui 63 000 ihmistä, kun viime vuonna SuomiAreenan yleisömäärä oli noin 58 000.  

Viikon suosituimmaksi tilaisuudeksi nousi DNA:n Tähdet Porin illassa -show, jota oli seuraamassa yli 3000 henkilöä. Muita viikon yleisömagneetteja olivat muun muassa Tubecon kuudessa tunnissa (1400 hlöä), pelastusharjoitusalueen Avoimien Ovien päivä (2000 hlöä), ulkoministeriön järjestämä Kolme ministeriä estradilla -keskustelu (1035 hlöä) sekä Anneli Auerin haastattelu (1049 hlöä). 

– SuomiAreenasta on tullut vuosi vuodelta yhä tärkeämpi osa maamme yhteiskunnallista keskustelua ja se on vakiinnuttanut paikkansa maamme suurimpana keskustelutapahtumana. Uskon, että SuomiAreena vetoaa ihmisiin, koska se on hyvä yhdistelmä painavaa asiaa ja rentoa meininkiä. Olen erittäin tyytyväinen, että SuomiAreena on nyt vahvasti viisipäiväinen tapahtuma ja kaikki päivät ovat sisällöllisesti yhtä kovia. Rikoimme kävijäennätyksiä joka päivä jo maanantaista lähtien, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Mari Haavisto MTV:ltä.

Ensi vuonna juhlitaan satavuotiasta Suomea 

Vuoden 2017 SuomiAreenan teema on Suomi 100 – Yhdessä. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Suomi 100 sekä Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

– Suomen juhlavuoteen osallistuminen koetaan tärkeäksi. On hienoa, että suomalaiset ja Suomen ystävät saavat mahdollisuuden tulla mukaan satavuotiaan Suomen juhlintaan yhteiskunnallisen keskustelun huipputapahtumassa SuomiAreenassa ensi heinäkuussa, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen iloitsee.

Vuonna 2017 evankelis-luterilaisessa kirkossa ja sen seurakunnissa juhlitaan reformaation merkkivuotta.

–  Ensi vuonna tulee kuluneeksi 500 vuotta siitä, kun Martti Luther julkaisi kirkkoa ja lopulta koko yhteiskuntaa muuttaneet 95 teesiänsä. Olemme iloisia, että merkkivuosi tulee myös yhteiskunnallisen keskustelun keskipisteeseen SuomiAreenalle. Reformaation perintö antaa hyviä eväitä tulevaisuuden pohtimiselle tänäänkin, kirkkoneuvos Pekka Huokuna Kirkkohallituksesta sanoo.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat