Suomen kummallisin paloauto? Vannoutunut Fiat-mies Antti omistaa erikoisen apusammutusauton: "Lähtee palopaikalle ensimmäisenä, saapuu viimeisenä"

Onko tässä Suomen erikoisin apusammutuspaloauto? Katso hulvaton video: ”Lähtee ensimmäisenä palopaikalle, mutta saapuu sinne viimeisenä” 1:40
Onko tässä Suomen erikoisin apusammutuspaloauto? Katso hulvaton video.

Antti Pohjola-Pirhonen on mies, jota voinee hyvällä omatunnolla kutsua pienen Fiat-automallin suureksi faniksi.

Antti Pohjolan-Pirhosella on vanhanmallinen Fiat 500, jolla on kulkupeliä suurempi tehtävä. Hänen tulipunainen menopelinsä on nimittäin erikoisvarusteltu hätätilanteita varten. Tällä Fiatilla voi sammuttaa tulipalon!

– Tämä auto lähtee palopaikalle aina ensimmäisenä, mutta saapuu sinne kuitenkin aina viimeisenä. Minun tehtävänä on sitten kertoa, kun palo on jo sammunut, että miten se olisi pitänyt tehdä. Apusammutusyksikön katolle on asennettu peräti kymmenkiloinen jauhesammutin ja auton hälytyssireeninä toimii megafoni, Pohjolan-Pirhonen kertoo hymyillen MTV Uutisille.

"Tuli vieroitusoireet"

Miehen Fiat-seikkailujen tarina juontaa juurensa vuosikymmenten päähän. Itse asiassa kyseessä on jo hänen viides Fiat 500 -merkkinen auto. Nykyinen auto on hankittu vuonna 1990.

– Ensimmäisen Fiat viissatasen ostin vuonna 1974, jonka jälkeen jäin näihin pahasti koukkuun. Myin aina auton pois, mutta sitten tuli vieroitusoireet ja piti ostaa auto takaisin. Tämän auton myyminen on sitten perikunnan asia, autoharrastaja kertoo.

Nykyisin autoharrastaja kunnostaa autotallin uumenissa museoautoja muutaman päivän kuukaudessa. Erilaisia viritelmiä mahtuu mukaan. Viimeisin tempaus on Fiat, josta on apusammutuspaloautoksi.

– Osallistun aina Jaakonpäivänä ja vappuna Epätieteellisen seuran hassutteluihin. Vapaa palokunta on aina siellä mukana, joten päätin naamioida tämän Fiat 500 -mallin paloautomaiseksi. Tällaista hassuttelua, Pohjolan-Pirhonen nauraa.

Tällainen on Suomen epätieteellinen seura

Pohjolan-Pirhonen on Epätieteellisen seuran epäkausaalisten asioiden erikoisasiantuntija. Epätieteellisen seuran tarkoituksena on olla kaikkea muuta kuin tieteellinen.

– Meidän toiminta on teekkarihuumorille sukua, mutta kukaan meidän jäsenistä ei taida olla edes teekkari. Asumme on ylioppilaslakki, lääkärin takki ja yleensä aurinkolasit päällä.

Lue myös:

    Uusimmat