Tällä kertaa peltipoliisi jäi kakkoseksi! Miehen ylinopeussakot kumottiin tämän kuvan perusteella – väitti autonsa olleen "lainassa"

Tietyömailla kuolee vuosittain kolme ihmistä ja loukkaantuu liki 130 – MTV kysyy tienposkessa, miksi hidastaminen on niin vaikeaa 5:49
Katso myös video: Järkyttävä tulos hetkessä: MTV mukana liikennevalvonnassa, 38 minuutissa 70 sakkoa – yhden hurjastelijan kortti hyllylle

Peltipoliisin ottama kuva ei riittänyt todisteeksi kuljettajan syyllisyyden toteamiseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut eilen tuomion tapauksessa, jossa miestä syytettiin liikennerikkomuksesta Kehä III:lla. Syyttäjän mukaan mies oli ylittänyt suurimman sallitun enimmäisnopeuden ajamalla 80 kilometrin tuntinopeusalueella 88 km/h nopeutta.

Mies kiisti syytteen ja rikesakon. Hän kertoi, että hänen autonsa oli ollut lainassa tekohetkellä, eikä hän ajanut sitä itse.

Tapauksen todisteena käytettiin automaattisen liikennevalvontakameran eli peltipoliisin ottamaa kuvaa. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteen. Käräjäoikeuden mukaan todisteena esitetty automaattisen liikennevalvontakameran kuva oli heikkolaatuinen, eikä siinä esiintyvää henkilöä voitu tunnistaa varmuudella.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat