Mainos

Suomen ampumahiihtopomo avaa kritisoidun huoltopäällikön lähdön syitä – ”Danielo teki omat johtopäätöksensä”

10:00
Videolla kuvaa Kaisa Mäkäräisen kauden päätöskilpailusta.

Suomen ampumahiihtojoukkueen huoltopäällikkönä päättyneellä kaudella toiminut Danielo Müller ei jatka tehtävässään. Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki avasi päätöksen taustoja.

Müller solmi keväällä 1+3-vuotisen sopimuksen Suomen ampumahiihtoliiton kanssa. Liitto tiedotti kuitenkin tiistaina, että Müller ei jatka tehtävässään ensi kaudella. Päätös yhteistyön päättymisestä syntyi yhteisten keskustelujen tuloksena.

– Molemmin puolin oli selvää, että ensimmäinen vuosi on toimintatavan ja kaiken kohdalta ratkaiseva. Keskusteluja on käyty paljon. Emme päässeet vain sellaisiin tilanteisiin, jossa olisimme voineet jatkaa. Meillä oli yhteiset keskustelut, joiden kautta tätä vietiin koko ajan, ja sitten tämä rupesi vain näyttämään tähän suuntaan, Pukki avaa MTV Urheilulle.

– Meillä oli iso muutosvaihe, missä tuli paljon muutoksia. Se ei vain onnistunut sillä tavoin, millä me sen näimme. Danielo teki siitä sitten omat johtopäätöksensä, Pukki toteaa.

Müllerin johtama huoltotiimi sai kauden mittaan paljon kritiikkiä osakseen muun muassa Kaisa Mäkäräiseltä, joka kritisoi suksia useampaan otteeseen kauden aikana. Kautta ei kuitenkaan voi pitää aivan totaalisena epäonnistumisena, sillä Mäkäräinen keräsi kuitenkin oivallisen määrän palkintokorokesijoituksia, vaikka kausi ei ollutkaan aivan ruusuilla tanssimista.

– Kaikilla on ollut kova palautteen paikka. Kaisalla oli seitsemän podiumia, mikä oli tämän kauden podiumtilastoissa Dorothea Wiererin kanssa eniten naisista, mutta huonojakin sijoja tuli paljon. Varmaan siinä on ollut sitäkin, että aina ei olla voitu olla tyytyväisiä, mutta huippupäiviäkin on ollut, Pukki summaa päättynyttä kautta.

Mäkäräinen harmitteli kauden jälkeen Ylen haastattelussa, että Jarkko Siltakorpi ei kyennyt olemaan koko kauden ajan Suomen huoltotiimin mukana. Mäkäräisen mukaan Siltakorven asiantuntevuutta olisi kaivattu kauden aikana. Pukki ei poissulje Siltakorven paluuta Suomen joukkueen huoltotehtäviin, mutta liiton ensisijaisena tehtävänä on löytää uusi huoltopäällikkö.

– Meidän täytyy ensin löytää uusi huoltopäällikkö, ja sitä kautta etsimme sitten tiimin. Jarkko on ollut pitkään mukana ja on ammattitaitoinen kaveri, joten ei missään nimessä poiskaan suljeta häntä näistä keskusteluista, Pukki toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja