Kaisa Mäkäräinen latoi Ylelle painavaa tekstiä suomalaisen ampumahiihdon tilasta: "Pitää uskaltaa satsata"

Kaisa Mäkäräisen ampumahiihdon maailmancup-kausi oli pettymys. Suomalaistähden otteet ailahtelivat kauden aikana rajusti. Mäkäräisen mukaan suomalaisella ampumahiihdolla on paljon opittavaa muilta.

Mäkäräinen päätti ampumahiihtokautensa sunnuntain yhteislähtökilpailun 23. sijaan. Kokonaiscupissa suomalainen jäi seitsemänneksi. Maailmancupin voittoon ylsi Italian Dorothea Wierer ennen maanaistaan Lisa Vittozzia. Mäkäräinen kehuu Italian tekemää työtä ampumahiihdon saralla.

– Siinä olisi varmasti suomalaisella urheilulla paljon opittavaa. Panostus on näkynyt ja näkyy varmasti ensi vuonna, kun on luvassa MM-kotikisat, Mäkäräinen sanoo Ylelle.

– Näissä karkeloissa kaikki pelaa –meininki ei toimi. Tänä vuonna mentiin Suomen osalta paljon pieleen siinä, että maajoukkue oli 12+12. Silloin ei voi riittää resursseja valmentajilla tai europuolella. Jos halutaan oikeasti menestyä, pitää uskaltaa satsata, Mäkäräinen jatkaa.

Mäkäräinen ei ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkumisesta. 36-vuotiaan suomalaistähden kumppani Jarkko Siltakorpi on ollut mukana Suomen huoltoryhmässä, mutta kauden loppuun asti ei Siltakorpi tehtävässään toiminut, mikä näkyi Mäkäräisen mukaan omissa suorituksissaan. Siltakorvella on myös suuri osuus Mäkäräisen uran jatkopäätöksessä.

– Jarkkoa on erityisesti kaivattu huoltopuolelle. Hänellä on kova ammattitaito siihen ja poissaolo on näkynyt ainakin minun kohdalla, Mäkäräinen toteaa.

Lähde: Yle

Lue myös:

    Uusimmat