Mainos

Kovan kritiikin kohteeksi joutuneen Suomen ampumahiihtoliiton huoltopäällikkö ei jatka virassaan: "Näkemykset ja odotukset eivät kohdanneet"

10:00
Videolla Tulosruudun raportti ampumahiihdon kauden viimeisestä osakilpailusta.

Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa keväällä 2018 1+3 vuotta mallisen sopimuksen tehnyt Danielo Müller ilmoitti liitolle, että hän ei ole enää käytettävissä. 

Kilpailukauden ja kauden päättyessä liitto oli käynyt Müllerin kanssa keskusteluja ja arviointeja siitä, onko sopimukselle jatkoedellytyksiä. 

– Keskusteluiden jälkeen Müller ilmoitti Suomen Ampumahiihtoliitolle, että hän ei ole enää käytettävissä. Osapuolten näkemykset ja odotukset eivät kohdanneet riittävässä laajuudessa. Osapuolet totesivat, että jatko-optiota tulevalle kolmelle vuodelle ei käytetä, Ampumahiihtoliiton tiedotteessa todetaan.

Maajoukkueen huolto sai kauden aikana kritiikkiä. Sitä tuli myös hiljattain kisatuissa MM-kisoissa. Ykköstähti Kaisa Mäkäräinen kertoi aika ajoin enemmän ja vähemmän peitellysti suksiongelmistaan, etenkin vaisusti sujuneen loppukauden aikana. Päävalmentaja Jonne Kähkönen puolestaan vaati MM:n jälkeen parannusta niin huollon kuin valmennuksenkin suorituksiin.

–  Kun huollosta on kysymys, niin se on vaikeutunut (lajissa) kaiken aikaa. Onnistumisia tulee, ja myös epäonnistumisia tulee, ja niitä on käyty läpi aina kisa kerrallaan, ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki sanoi STT:lle.

–  Vuosi sitten ajattelimme neljän vuoden olympiadin mittaista jaksoa. Ajatus oli, että katsotaan vuosi, tutustutaan ja opitaan tuntemaan. Danielo Müller on huippuammattilainen, ihan maailmanluokkaa. Mutta iso kokonaisuus ratkaisee: tulevaisuudesta ei ole yhteistä näkemystä, ja Danielo sanoi, ettei ole enää käytettävissä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja