Suomalaisväriä Timanttiliigaan! Naisten pikaviestijoukkue mukana Zürichissä

Nooralotta Neziri jäi seitsemänneksi Oslossa 1:31
Myös Nooralotta Neziri on kilpaillut tällä kaudella Timanttiliigassa.

Suomen viestinelikko Johanna Kylmänen, Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa ja Hanna-Maari Latvala kilpailee yleisurheilun Timanttiliigan finaalissa Zürichissä torstaina.

Kvartetin kilpailuturnee jatkuu Sveitsistä sunnuntaina Berliinissä järjestettävään yleisurheilun World Challenge -sarjan kilpailuun, jossa Kemppisen tilalla juoksee aitajuoksija Nooralotta Neziri.

Suomalaiset juoksevat Zürichissä 4x100 metrin kilpailun samassa järjestyksessä kuin viikonvaihteen Ruotsi-ottelussa. Jandeh Jallow on joukkueen matkassa varajuoksijana.

– Ihan huikeaa päästä juoksemaan Timanttiliigaan. En ole koskaan aikaisemmin ollut mukana, Kortetmaa riemastui kilpailumahdollisuudesta.

Nelikko saavutti Ruotsi-ottelussa maaotteluvoiton ajalla 44,48. EM-joukkuekilpailussa viikkoa aiemmin viesti sujui vielä kymmenyksen vikkelämmin.

– Joukkueella on mahdollisuudet 44 sekunnin alitukseen, jos vaihdot menevät nappiin, Kortetmaa arveli Urheiluliiton nettisivuilla.

Näyttöjä Pariisin kisoihin

Viestijoukkue antaa Zürichissä ja Berliinissä näyttöjä Pariisin 2020 EM-kisoja varten. Euroopan mestaruuskilpailuihin seulotaan 16 joukkuetta kahden parhaan tuloksen keskiarvon perusteella, ja näyttöikkuna on jo avautunut.

– Naisilla on nyt erinomaiset mahdollisuudet tehdä kovia aikoja ensi vuotta varten. Kaikki ovat erinomaisessa kunnossa, ja näissä kahdessa kilpailussa viestimerkkejä voidaan säätää pidemmiksi kuin EM-joukkuekilpailussa ja Ruotsi-ottelussa. Sen pitäisi vaikuttaa myönteisesti aikoihin, naisten viestijoukkueen valmentaja, Urheiluliiton valmennuspäällikkö Hannu Hämäläinen arvioi. 

Lue myös:

    Uusimmat