Suomalaisvalmentajan tekstiviesti paljastaa: Krista Pärmäkoskelle taipunut Jessie Diggins osoitti upeaa urheiluhenkeä – "Kertoo jotain siitä, minkälainen ihminen hän on"

4:10
Pronssimitalit kaulaansa saaneilla Suomen viestinaisilla oli MTV Urheilun haastattelussa hymy korvissa.

Krista Pärmäkoskelle viestin ankkuriosuudella taipunut Jessie Diggins toimi kilpailun jälkeen esimerkillisellä tavalla, vaikka pronssimitalin menettäminen oli hänelle olosuhteet huomioon ottaen vielä tavallistakin suurempi pettymys.

Pärmäkoski kukisti Digginsin, maailmancupia ylivoimaisesti johtavan yhdysvaltalaisen, vasta loppukirissä. Diggins ja Yhdysvallat jäivät vain 0,8 sekunnin päähän maan historian ensimmäisestä arvokisojen viestimitalista.

Digginsille kyseessä oli näissä kisoissa jo toinen nelossija peräjälkeen. Tiistain vapaan kympillä hän hävisi pronssimitalin 5,1 sekunnilla Ruotsin Ebba Anderssonille.

Viestin nelossijan olisi voinut ajatella korpeavan Digginsiä myös siksi, että se oli viimeinen kerta, kun hän hiihti yhdessä pitkäaikaisen maajoukkuekaverinsa Sadie Bjornsenin kanssa.

Bjornsen kertoi viestin jälkeen lopettavansa urheilu-uransa lauantain kolmenkympin jälkeen. Asia on ollut tiedossa Yhdysvaltain joukkueen sisällä. Alun perin Bjornsen harkitsi lopettamista jo vuosi sitten, mutta hän jatkoi uraansa tähän kevääseen, koska ajatteli, että Yhdysvalloilla olisi Oberstdorfissa mahdollisuus viestimitaliin.

– Mielessäni oli ajatus, että naisjoukkueemme on tällä hetkellä vahvempi kuin koskaan, ja halusin olla osa sitä. Hailey (viestissä USA:n avausosuuden hiihtänyt Swirbul) kysyi minulta viime kesänä, mikä minun tavoitteeni on. Olin hämmentynyt, mutta kerroin, että minulla on yksi tavoite: olla MM-kisojen viestijoukkueessa tai ainakin pakottaa joku tekemään hitosti töitä sen paikan eteen, Bjornsen sanoi kotiseudullaan ilmestyvän Anchorage Daily News -lehden mukaan.

Kaikesta tästä huolimatta Diggins otti viestipettymyksen vastaan äärimmäisen ryhdikkäästi ja osoitti pian kilpailun jälkeen sellaista urheiluhenkeä, josta moni saisi ottaa opiksi.

Yhdysvaltain hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matt Whitcomb jakoi Twitter-tilillään kuvakaappauksen viestistä, jonka oli saanut Suomen naisten maajoukkueen valmentajalta Ville Oksaselta.

– Hei, Matt! Todella hyvä taistelu tänään! Voitko sanoa erityisterveiset ja -kiitokset Jessielle. Hän tuli luoksemme noin tunti kilpailun jälkeen ja onnitteli kaikkia. Tällaisen kilpailun jälkeen se kertoo jotain siitä, minkälainen ihminen hän on. Kunnioitan häntä superisti! Wow, Oksanen kirjoitti viestiinsä.

Kollegalta ja ystävältä saatu viesti lämmitti suuresti Whitcombia, joka pääsee pian MM-kisojen jälkeen juhlimaan Digginsin kanssa maailmancupin kokonaisvoittoa. Diggins on Bill Kochin (1981–1982) jälkeen ensimmäinen yhdysvaltalainen maastohiihdon maailmancupin kokonaisvoittaja.

– Kun Jessie saa kristallipallon käsiinsä ensi viikolla, olen tästä (Oksasen viestistä) entistäkin ylpeämpi, Whitcomb kirjoittaa tviitissään.

MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja