Miten ihmeessä Krista Pärmäkoski kukisti Jessie Digginsin? Yhdysvaltalaistähti avautui Suomi-tappiosta

5:11
Näin Suomen viestinaiset kommentoivat MM-yllätyspronssia MTV Urheilulle Oberstdorfissa.

Krista Pärmäkoskelle MM-viestikirin pronssimitaleista hävinnyt Jessie Diggins harmitteli, ettei Yhdysvallat onnistunut huoltokopilla. Tämä on nähty Oberstdorfin MM-lumilla jo useasti. 

Tähtilippuhiihtäjillä on ollut Oberstdorfissa ongelmia välineiden kanssa, mistä kertovat muun muassa maailmancupia johtavan Digginsin sijoitukset 24 ja 15 perinteisen sprintissä sekä yhdistelmäkisassa. 

Naisten viestin pronssitaistossa Diggins yritti pudottaa Pärmäkosken kyydistään pitkin 5 kilometrin matkaa, mutta Suomen ankkuri nousi edelle stadionin nousussa ja piti paikkansa loppusuoralla

Tämä oli yllätys, sillä Pärmäkosken MM-kisat ja koko kausi on ollut vaikea. Digginsillä on vyöllään puolestaan esimerkiksi Tour de Skin voitto.  

– Olisihan meillä voinut olla nopeammat sukset, totta kai. Se oli ilmiselvää, mutta emme voi kontrolloida sitä, Diggins aloitti. 

– Pystymme vain hiihtämään niin kovaa kuin pääsemme. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pärmäkoski totesi suomalaismedialle, että Diggins saattaa nyt hieman katua sitä, että vastasi vauhdista lähes koko päätösosuuden ajan. 

– Tiesin, että minun pitää tehdä kaikkeni ylämäkiin, ja tein niin. Olen ylpeä siitä, ja olen varma, että kaikki joukkuetoverini tekivät parhaansa, Diggins perusteli. 

– Tykkään Kristasta paljon, ja hän hiihti todella hyvin. Mutta niin hiihdin minäkin, Diggins kehui vastustajaansa.

Digginsin paras henkilökohtainen sijoitus MM-lumilla on ollut vapaan 10 kilometrin kisan neljäs sija. 

– Meillä ei ole ollut parhaat mahdolliset sukset missään kisassa, mutta se tekee suorituksistamme vielä vaikuttavampia, sillä tulemme aina takaisin ja taistelemme kovaa, tähtihiihtäjä summasi.

Naishiihtäjillä on vielä MM-ohjelmassa 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökisa lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja