Suomalaispuolustajalta hurja kaukomaali vanhaa seuraansa vastaan

Katso: VPS-puolustaja Martti Haukioja tykitti kaukomaalin 30 metristä vanhaa seuraansa SJK:ta vastaan.

Viime kaudella Seinäjoen Jalkapallokerhossa pieneen rooliin jäänyt puolustaja Martti Haukioja vaihtoi talven aikana seuraa 80 kilometrin päähän Vaasan Palloseuraan. Haukioja loisti uudessa seurassaan heti kauden ensimmäisessä VPS:n ja SJK:n välisessä Pohjanmaan derbyssä perjantaina.

Vaasalaisjoukkueen avauskokoonpanossa ollut puolustaja tykitti toisen puoliajan alussa vasemmalla jalalla noin 30 metristä hurjan kaukolaukauksen, joka painui Roope Paunion vartioiman SJK:n maalin oikeaan nurkkaan.

Näet Haukiojan huiman kaukomaalin ylälaidan videolta.

Harvemmin maaleja tykittävä puolustaja edusti VPS:ää myös kaudella 2019.

– Olen harjoitellut tuollaisia joskus treeneissä. Olen vienyt pallopussin 30 metriin ja alkanut nakuttelemaan. Useimmiten pallot ovat olleet päätykatsomossa, mutta nyt meni maaliin, Haukioja hymyili.

– Ei se erityistä arvoa tuo maalille, vaikka se syntyi vanhaa seuraa vastaan. Toki on mukava päästä näyttämään vanhalle seuralle, että osaa pelata, Haukioja sanoi.

VPS:n johto ei kuitenkaan pitänyt loppuun saakka. SJK tuli tasoihin 66. minuutilla, kun Jaime Moreno puski seinäjokelaiset tasoihin kulmapotkusta. Kauden ensimmäisessä Pohjanmaan derbyssä pisteet tasattiin maalein 1–1.

– Peli alkoi hyvin, ja pystyimme luomaan ensimmäisellä puoliajalla aika paljonkin. Toisella puoliajalla pelasimme suoraviivaisemmin ja haastoimme paremmin, SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen kertasi.