Suomalaislupaus myhäilee: "Hienoa päästä pelaamaan maajoukkueeseen"

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkue isännöi ensi viikolla EM-karsintaottelua Itävaltaa vastaan Huuhkajien pesäpaikassa Tampereella.

Suomen historiallinen lopputurnauspaikka viime kesän aikuisten EM-kisoihin pohjustui nimenomaan Tampereen Ratinassa pelatuissa voitokkaissa karsintapeleissä, joten Pikkuhuuhkajat uskoo esimerkin voimaan.

Alle 21-vuotiaat käyvät karsinnoissa ensi perjantaina pelaamassa vierasottelun Azerbaidzhania vastaan, ja Tampereella on seuraavana tiistaina vastassa Itävalta. Samana päivänä aikuispainos Huuhkajat pelaa MM-karsinnoissa vierasottelun Kazakstania vastaan.

– Tampere on iso urheilukaupunki. Haimme sieltä nurmikenttää ja kannustusta. Huuhkajat pelaa ensin oman ottelunsa Kazakstanissa, ja meidän ottelumme alkaa sen jälkeen kello 19.30, alle 21-vuotiaiden päävalmentaja Juha Malinen kertoi.

Naatan Skyttä Rytkösen jäljillä

Hyökkääjä Eetu Mömmö ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä ovat kumpikin tamperelaislähtöisiä, entisiä Ilveksen pelaajia. Kummankin lupauksen tie on vienyt ulkomaille, Mömmön Italian Serie B:n Lecceen, Skytän Ranskan kakkosliigan kärkijoukkue Toulouseen. Se muistetaan Suomi-futiksen legendan Aulis Rytkösen läpimurtoseurana ulkomailla.

–  Hienoa päästä pelaamaan maajoukkueeseen, mutta vielä hienompaa on pelata kotikaupungissa, Mömmö hehkutti.

Skytän peliaika on ollut Toulousessa kortilla.

–  Minuutit ovat tiukassa, kun joukkue pelaa niin hyvin, Skyttä kuvaili.

Kahdesta karsintapelistään toisen voittaneen ja toisen hävinneen Suomen keskikentällä on käynyt myllerrys loukkaantumisten ja pelikiellon vuoksi. Saksan 2. Bundesliigan HSV:n Anssi Suhonen vapautuu toki pelikiellostaan Itävalta-kotiotteluun.

Lue myös:

    Uusimmat