Suomalaiskuskilta tyhjentävä kommentti WRC-tiimin tilanteesta – "Valmistautumisena koronatestit"

8:11
Videolla kuvaa Viron MM-rallista.

M-Sport Fordin Teemu Suninen ja Esapekka Lappi eivät pääse testaamaan Ford Fiesta WRC -autoa ennen ensi viikolla ajettavaa Turkin MM-rallia.

Koronatilanne on iskenyt kovaa M-Sport-talliin, jolla ei ole takanaan Fordin tehdastukea. Pitkän kilpailutauon aikana M-Sportilta jouduttiin irtisanomaan henkilökuntaa, ja valmistautuminen viime viikonlopun Viron MM-osakilpailuun jäi heikoksi.

Suninen ja Lappi kävivät hakemassa päivän verran säätöjä Britanniassa virolaisia sorateitä varten. Toyotan ja Hyundain tehdastiimit testasivat säätöjä Virossa ennen kisaa ja se näkyi myös sunnuntaina päättyneen rallin lopputuloksissa – M-Sportin Fordilla ei ollut mitään asiaa Hyundain ja Toyotan kuljettajien vauhtiin.

Toyota kävi ennen Viron rallia testaamassa kalustoaan myös Turkin sorakisaa varten Kreikassa. Hyundai aloitti omat testinsä Kreikassa maanantaina.

M-Sportin suomalaisille ei kerry yhtäkään testikilometriä Turkin rallia varten.

– Meidän valmistautumisena on koronatestit, Suninen sanoo.

– Turkki on hitaampi ralli, ja meidän ei pitäisi olla siellä niin hitaita (muihin verrattuna) kuin Virossa. Toisaalta meillä ei ole mitään testiä, ihan kylmiltään pitää lähteä sinnekin, Lappi lisää.

Lappi myöntää suoraan, että M-Sport antaa huomattavasti tasoitusta muille tiimeille.

– Virossa näki sen merkityksen, mikä testeillä on. Hyundai on mennyt ison askeleen eteenpäin, sillä he pystyivät pesemään Toyotat aika selvästi. Varmasti myös Toyota on mennyt eteenpäin. Me taas emme ole menneet, koska me emme testaa. Miten silloin voisimmekaan mennä eteenpäin?

Suninen uskoo Lapin tavoin, että Ford Fiesta WRC -auto on ainakin hieman paremmassa iskussa Turkin kaltaisissa hitaissa soraralleissa.

– Meillä on ollut hankaluuksia nopeissa soraralleissa, jollainen Viron MM-ralli oli. Meillä on paremmat mahdollisuudet Turkissa ja Sardiniassa. Täytyy kuitenkin pitää mielessä se, että muut tiimit ovat kehittyneet koko ajan. Me emme testaa ennen kisaa, joten se tuo oman haasteensa, Suninen toteaa.

Turkin MM-ralli ajetaan 18.-20. syyskuuta Marmariksen ympäristössä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja