Suomalaisten WRC-kuskien tiimillä tuskaista – "Vauhtimme ei riitä maailman kärkeen"

8:11
Videolla kuvaa Viron MM-rallin päätöspäivästä.

M-Sport Fordin suomalaiskuskien Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen viikonloppu Viron MM-rallissa oli ankea.

Fiesta WRC:n suorituskyky ei riittänyt moottorin osalta, ja myös pitoa puuttui Viron ultranopeilla sorateillä. Ero Hyundain ja Toyotan tehdastiimeihin oli valtava. Koronapandemian takia kunnon testit jäivät ajamatta, mikä näkyi auttamatta suorituksessa.

– Todella haastava viikonloppu. Yleensä nopeat kisat kuuluvat omiin vahvuuksiin, ja väitän, etten niissä ole koskaan ollut hidas. Nyt olimme ihan ajamalla hitaita. Jos ei ensimmäistä pätkää lasketa, siellä ei ole yhtään hyvää aikaa. Vähän on takki tyhjä, Lappi huokaisi kisan jälkeen.

Lappi putosi viimeistä edellisellä erikoiskokeella spinnauksen vuoksi tallikaverinsa Sunisen taakse seitsemänneksi.

– Se tilanne varmasti kiteyttää aika hyvin, miten vaikeaa on ollut. Se myös näytti, ettemme ole siellä terveisiä ajamassa, vaikka se voikin siltä näyttää aikojen puolesta. Kyllä me yritimme koko ajan Teemun kanssa tosissaan, mutta kun ei vain päässyt kovempaa, Lappi totesi.

– Auto oli hermostunut urissa, ja minulle kävi niin kuin Teemulle shakedownissa. Ei ollut mitään tehtävissä, kun se nykäisi urista niin rajusti. Sitten oltiin matkustajia, Lappi kertasi tilannettaan.

Suninen oli siis parhaana Ford-kuskina kuudes. Sunisen oli vaikeaa valita sanojaan kisan jälkeen – hänen teki mieli purkautua enemmänkin M-Sportin vaikeasta tilanteesta, mutta jokelalainen säilytti malttinsa.

– Haastava ralli oli alusta loppuun asti. Pitkän tauon jälkeen olimme taas WRC-auton ratissa, joten siinä oli pieni totutteleminen. Yleisesti koko tiimin vauhti oli aika vaatimatonta, Suninen summasi.

– Omasta puolestani sain aika maksimin ajettua irti. Paljon enempää en olisi voinut saada pisteitä, vaikka olisin kuinka onnistunut. Tähän saa olla ihan tyytyväinen, Suninen jatkoi.

Sunisen mukaan vauhtia pystyi vertaamaan vain omiin tallikavereihin. Hyundain ja Toyotan kuljettajien vauhtiin ei ollut asiaa Virossa.

– Ihan kohtuullinen suoritus kuitenkin. Toki rallin alussa olisi voinut vähän kovempaa ajaa, mutta takana oli pitkä ajotauko. Loppukisasta löytyi ihan hyvä rytmi, mutta meidän vauhtimme ei tällä hetkellä riitä lähellekään maailman kärkeen. Moni muu tiimi on nyt vahvasti edellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja