Rallivoittaja Ott Tänak nosti hattua Rovanperälle – "Kallella ei ollut mitään hävittävää"

8:11
Videolla kuvaa Viron MM-rallin tapahtumista.

Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak kesti kovat paineet ja otti kauden ensimmäisen voittonsa MM-kotirallissaan Virossa viikonloppuna.

Suosikkina kisaan startannut virolaistähti hallitsi kisaa lauantaipäivästä lähtien ja johdatti Hyundain lopulta kaksoisvoittoon tallikaverinsa Craig Breenin kanssa.

– Meidän piti ottaa pakkovoitto täällä. Se oli haastava tehtävä olosuhteiden vuoksi. Tämä oli minulle myös ensimmäinen voitto Hyundailla ja se tuli heti nopeassa kilpailussa, Tänak myhäili MTV Urheilulle.

Tänak nousi MM-pistetaulukossa kolmanneksi 13 pisteen päähän kärkikuljettaja Sebastien Ogierista, joka ajoi Toyotallaan kolmanneksi historian ensimmäisessä Viron MM-rallissa.

– Minulla todellakin oli paineita ennen kilpailua, jotta saisin maksimipisteet tästä viikonlopusta. Nyt sain ensimmäisen voittoni tiimille ja voiton ensimmäisessä Viron MM-rallissa, niin onhan se hyvä saalis, Tänak kertoi.

– Tilanne MM-sarjassa on nyt erityisen tiukka. Vielä on muutama kisa jäljellä, toivottavasti.

Toyotan Kalle Rovanperä oli yksi rallin nopeimmista kuljettajista, mutta hän putosi kärkikamppailusta rengasrikon ja aikasakon vuoksi. Rovanperä oli loistavassa iskussa kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, jolla suomalaistoivo löi toiseksi ajaneen tallikaverinsa Elfyn Evansin 5,1 sekunnin erolla. Tänak jäi kuusi sekuntia Rovanperän noteerauksesta.

Virolaismestari nosti hattua Rovanperälle Powerin vedosta.

– En ottanut varman päälle Power Stagella. Ajoin kovaa, mutta pidin pientä marginaalia ajossa. Kallella ei ollut mitään hävittävää, joten hän hyökkäsi täysillä. Hän ajoi erittäin hyvän ajan, Tänak kehui.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja