Suomalaishyökkääjät NHL:n varausennakossa: Brad Lambertista paljonpuhuva arvio – ykkösvaraus tuttu nimi SM-liigasta?

Pelicans tekee 1-4 maalin ylivoimalla 1:18
Brad Lambert esitteli viime kaudella taitojaan SM-liigassa sekä JYPissä että Pelicansissa.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään tänä vuonna heinäkuun seitsemäs ja kahdeksas päivä. Suomalaisista pienintä varausnumeroa povataan JYP-lupaus Joakim Kemellille.

Urheilumediajätti The Athletic on julkaissut tuoreen ennakon varaustilaisuuteen, jonka perusteella Kemell huudettaisiin ensimmäisellä kierroksella seitsemäntenä.

Oikean laitahyökkääjän kilpailullisuus ja laukaus arvioitiin NHL:n mittapuulla keskiarvoja paremmaksi, kun taas luistelu, kiekonkäsittely ja peliäly mukailivat keskitasoa.

Toimittaja Corey Pronman kertoo Kemellin aloittaneen viime kauden SM-liigassa tyrmäävästi. Pistetuotanto kuitenkin hiipui loukkaantumisesta toipumisen jälkeen. Pronman hakee Kemellille vertailukohdaksi ruotsalaisen Viktor Arvidssonin.

– Kemell osaa syöttää hyvin, mutta laukaus on hänen pääaseensa. Viimeisteleminen onnistuu kauempaakin. Kemelliltä puuttuu kokoa, mutta hän pelaa kovaa ja on valmis taistelemaan pelottomasti kiekonmenetyksen jälkeen tai taklaamaan peliä edistäkseen. Hänet nähdään potentiaalisena kahden kärkiketjun laitahyökkääjänä, joka tekee paljon maaleja NHL:ssä, Pronman kirjoitti.

Aikanaan draft-ennakoissa Kemelliä korkeammalla viihtynyt Brad Lambert löytyi nyt sijalta 14. Lambertin luistelu kerää hurjasti kiitosta, vaikka peliesitysten ailahtelevuus on myös laitettu merkille.

– Uskon hänen olevan joukkueen kuuden kärkihyökkääjän joukossa, mutta hän saattaa turhauttaa valmentajia.

Arvion mielenkiintoiseen antiin kuului myös varaustilaisuuden ennakoitu kärkinimi: TPS-hyökkääjä Juraj Slafkovsky.

Vaikka slovakialaisen esiintyminen SM-liigassa ei ollut erityisen säkenöivää, otteet olympialaisissa, MM-kisoissa ja Slovakian juniorimaajoukkueissa ovat tehneet vaikutuksen. Vertailukohdaksi Slafkovskylle Pronman hakee entisen kanadalaisen maaliruiskun Rick Nashin.

– Slafkovskyssa on kaikki ominaisuudet, jota huipputason NHL-hyökkääjältä vaaditaan.

Varaustilaisuudesta povataan tänä vuonna poikkeuksellisen heikkotasoista maalivahtien osalta. Viiden ensimmäisen varauksen keskinäisten erojen arvioidaan puolestaan olevan nyt tavallistakin pienemmät.

Lue myös:

    Uusimmat