Suomalaiset ovat innostuneet täyteaineista – eivät halua muiden hoksaavan pistoksiaan

Hilkka Peltoniemi on antanut täyteainepistoksia yli 15 vuotta. – Botuliinitoksiinin vaikutus riippuu alle puolen millimetrin tarkkuudella pistosyvyydestä, pistopaikasta puhumattakaan. Sama perussetti ei todellakaan sovi kaikille, hän muistuttaa.

Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Hilkka Peltoniemi on antanut täyteainepistoksia yli 15 vuotta. Hän pistää asiakkaidensa ihon alle botuliinitoksiinia ja korkealaatuisia täyteaineita. Peltoniemen mukaan suomalaiset ovat jo innostuneet täyteaineista.

– Minulle tulee potilaita pitkin Suomea, hyvinkin kaukaa. Yhteistä kaikille suunnilleen ikäisilleni on, etteivät he halua muiden hoksaavan pistoksiaan. Luonnollisuus ja raikkaus ovat tärkeitä, tyylikkäästi ja turvallisesti on homma hoidettava. Kaikki pelkäävät luonnotonta, ylituunattua tai halvan näköistä tulosta ja tietysti komplikaatioita, Peltoniemi kuvaa.

Yleensä pistoksia haluaa 35–75-vuotias nainen tai mies, jonka kasvoissa ikä alkaa näkyä.

– Ikääntymismuutokset saavat kasvot näyttämään ja tuntumaan väsyneeltä, kiukkuiselta, tyytymättömältä, kireältä tai vetelältä ja valahtaneelta. Kasvot viestivät jotain muuta kuin miksi olonsa ja itsensä tuntee, Peltoniemi kuvaa.

Simpanssimainen tulos?

, kuka pistoksia saa antaa. Pistäjän ei siis tarvitse olla lääketieteen ammattilainen. Jos kasvojen kolmiulotteinen anatomia ei ole pistäjälle tuttu, ongelmia syntyy.

– Kasvot ovat täynnä limittäin ja lomittain kulkevia ilmelihaksia, verisuonia ja hermoja, ja ne ovat aina yksilölliset ja yleensä epäsymmetriset. Sama perussetti ei todellakaan sovi kaikille. Botuliinitoksiinin vaikutus riippuu alle puolen millimetrin tarkkuudella pistosyvyydestä, pistopaikasta puhumattakaan.

Peltoniemi kertoo karun tarinan nuoresta naisesta, joka halusi hakea pistoksista ehostusta suureen juhlapäivään.

–Hän oli ennen häitään ottanut otsaryppyihinsä botuliinia ollakseen kaunis elämänsä suurimpana päivänä. Pistäjä oli täräyttänyt koko otsan syvillä pistoksilla sileäksi sillä seurauksella, että kulmakarvat putosivat ja tyttöparka näytti myrskyn merkiltä, kun kulmakarvat eivät liikahtaneet yhtään ylöspäin, Peltoniemi muistelee.

– Oikein pistettynä kulmat kohoavat ja otsa silenee sopivasti. Ei liikaa, jolloin otsa kiiltää kuin kahvipannun kylki, eikä niin, etteivät kulmakarvat liiku. Viestimme ilmeillämme, ja liikkumattomat kulmakarvat ovat luonnottomat.

Pistäminen vaatii anatomian tuntemisen lisäksi esteettistä silmää ja ammattitaitoa, Peltoniemi muistuttaa. Asiakas ei ole aina oikeassa, sillä jos pistäjä toteuttaa asiakkaan jokaisen toiveen, voi tuloksena olla "hassuja naamoja".

– Suun seudun ja suu- ja nenänpielten loputon täyttäminen voi johtaa simpanssimaiseen tulokseen, kun muut kasvojen alueet, erityisesti poskipäät ja ohimot, hiljalleen painuvat ja ohenevat. Eri ongelmiin on eri ratkaisut. Yhdellä aineella ei voi hoitaa kaikkia ongelmia, työkalupakissa pitää olla paljon valinnanvaraa.

Peltoniemi suositteleekin käyttämään korkealaatuisia hyaluronihappogeelejä, jotka imeytyvät pois ajan kuluessa. Laadukkaita aineita ei kuitenkaan saa halvalla.

– Pysyvistä täyteaineista varoittaisin rankasti: ne voivat tuhota kasvosi, oikein totta! Lempeä suosikkityökaluni on oman rasvan siirto.

Ammattilainen huomaa, jos ihminen on ottanut täyteainetta. Maallikko sen sijaan ei.

– Maallikot ihmettelevät vain kun ihminen lakkaa vanhenemasta ja näyttää lomalta palanneelta, Peltoniemi heittää.


Lue myös:


Studio55.fi: Kokonaisvaltainen terveydenhoito (28.11.2013)


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja