Mainos

Suomalaisäiti rikkoo blogissaan usein vaietun tabun: ”Olkoot ne kotiäitejä, ketkä oikeasti nauttivat siitä"

Bloggari haluaa rikkoa kotiäitiyteen liittyviä myyttejä; mitä jos lapsen vieminen päiväkotiin ei olekaan maailman kamalin asia, vaan helpotus? 

Unelmalandia-blogia pitävä Doris julkaisi puhuttelevan tekstin, johon moni äiti voi samaistua, vaikka ei sitä uskaltaisikaan sanoa ääneen. Yhden lapsen äiti kertoo raskausaikana kuvitelleensa äitiysloman ja hoitovapaan ihanaksi arjeksi, jonka hän ei haluaisi ikinä loppuvan.

Pian lapsen synnyttyä nainen kuitenkin ymmärsi, että arki on paljon muutakin kuin vain rauhallisia vaunulenkkejä, leipomista ja askartelua. Vaaleanpunaiset lasit tipahtivat silmiltä jo ensimmäisten kotiäitinä vietettyjen viikkojen jälkeen.

– Vauva vaati paljon, kodin seinät alkoivat kaatua päälle ja ainainen väsymys kiristi koko perheen tunnelmaa. Äitiysloma ei todellakaan ole millään tavoin lomaa. Eikä sen jälkeen alkava hoitovapaakaan, nainen kirjoittaa blogissaan. 

"Tässä hetkessä en kaipaa tuota aikaa yhtään"

Taaperoksi kasvettuaan lapsi tarvitsi koko ajan puuhaa ja tekemistä, ja pian äidistä alkoi tuntua, ettei hän keksisi lapselleen riittävästi puuhaa. Ratkaisu löytyi läheltä; olisi aika laittaa lapsi läheiseen päiväkotiin ikäistensä seuraan.

– Ajatus päiväkodista ei tuntunut yhtään pahalta. Se ei itkettänyt eikä oikeastaan tuottanut juuri muitakaan epämiellyttäviä tuntemuksia. Lähinnä helpotusta, äiti kertoo ja lisää, että päiväkoti oli myös lapselle mieluisa paikka. 

Kirjoittajan mukaan aihe on tabu, josta harva uskaltaa puhua ääneen. Päiväkodin aloitus ei saisi sujua hyvin, ja oman lapsen jättäminen hoitoon pitäisi olla maailman kamalin pakko. Näin ei kuitenkaan aina tarvitse ole, sillä kaikki eivät nauti kotiäitiydestä samalla tavalla.

– Kotona olo oli kuitenkin ainutlaatuista, ihanaa aikaa tavallaan, mutta tässä hetkessä en kaipaa tuota aikaa yhtään.

– Tärkeää työtä, mutta olkoot ne kotiäitejä, ketkä oikeasti nauttivat siitä ja ovat siinä hyviä. Me muut voidaan tehdä sitten jotain muuta. Vaikka iloita siitä, että pienetkin lapset saa laittaa päivähoitoon, jos omatunto sallii tai uraputki vaatii, nainen toteaa.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.