Suomalainen sensaatiovahti sai tietää NHL:n tähdistövalinnastaan sairaalassa, loukkaantuminen estää ikimuistoisen tapahtuman – "Se on syvältä"

Upean alkukauden pelannut Columbus Blue Jacketsin suomalaisvahti Joonas Korpisalo valittiin NHL:n tähdistötapahtumaan, mutta ikävä polvivamma estää osallistumisen. Korpisalo sai tietää valinnastaan heti leikkauksensa jälkeen.

Columbuksen ykkösvahdiksi upeilla peliesityksillä noussut Korpisalo loukkasi polvensa ikävästi Chicago Blackhawksia vastaan pelatussa ottelussa joulukuussa. Vamma osoittautui lopulta niin pahaksi, että se vaati leikkaushoitoa.

Korpisalon hyvät otteet NHL-kaukalossa palkittiin juuri samoihin aikoihin loukkaantumisen kanssa, kun hän sai kutsun NHL:n tähdistöotteluun. Suomalaisvahti sai tietää valinnastaan heti leikkauksensa jälkeen. Tokkuraiseksi olonsa leikkauksen jäljiltä tuntenut Korpisalo luuli aluksi näkevänsä unta.

– Näin kaikenlaisia onnitteluviestejä, ja pohdin, että onnittelevatko he minua onnistuneesta leikkauksesta. Mitä on tekeillä, Korpisalo muistelee ajatelleensa Columbuksen haastattelussa.

Loukkaantumisen vuoksi Korpisalon mieli oli maassa, mutta iloinen kunnianosoitus piristi kummasti suomalaisvahdin mielialaa.

– Se oli mieluinen yllätys hetkeen, jolloin todella tunsin oloni apeaksi loukkaantumiseni vuoksi.

– Tietysti se on hieno kunnia. En oikein odottanut sitä, joten se oli hieman yllätys. Hienoa, mutta on vaikeaa, kun en pääse paikalle, Korpisalo summaa tuntemuksiaan.

Columbuksen päävalmentaja John Tortorellan mukaan Korpisalon saama kutsu osui oikeaan osoitteeseen. Suomalaisvahdin peliesitykset ovat vakuuttaneet kokeneen valmentajan täysin.

– On syvältä, ettei hän voi pelata. Hän kasvanut ja muuttunut todella hyväksi maalivahdiksi koko liigan tasolla. Tähdistövalinta oli hyvin ansaittu, Tortorella kehuu suojattiaan. 

Lue myös:

    Uusimmat