13-vuotiaan pojan kuvaushetki NHL-seuran maskotin kanssa päättyi katastrofiin: "Löi kaikin voimin" – seura ei löytänyt todisteita

NHL-seuran maskotin epäillään lyöneen 13-vuotiasta lasta Philadelphiassa. Seura ei ole löytänyt todisteita tapauksesta, poliisi tutkii asiaa.

Philadelphiassa Yhdysvalloissa on meneillään erikoinen kiista jääkiekkofanin ja NHL-seuran välillä. Philadelphia Flyersin maskottia Grittyä epäillään 13-vuotiaan pojan pahoinpitelystä.

Asiasta kertovan The Philadelphia Inquirer -lehden mukaan Grittyn epäillään läimäisseen poikaa selkään marraskuussa Flyersin kotiareenalla Wells Fargo Centerissä.

Välikohtauksen kerrotaan tapahtuneen kausikortin omistajille tarkoitetussa tapahtumassa, johon paikallinen isä oli vienyt 13-vuotiaan poikansa. Jonotettuaan tunnin, poika pääsi kuvaan maskotin kanssa.

Isä kertoo poikansa taputtaneen maskottia päähän kuvauksen päätteeksi. Sitten tapahtumat etenivät odottamattomalla tavalla pojan käveltyä pois maskotin luota. Isän mukaan Gritty juoksi pojan perään ja "löi tätä kaikin voimin selkään".

Seura ei ole löytänyt todisteita

Isä kertoo vieneensä poikansa kiropraktikolle viikko tapahtuman jälkeen. Diagnoosin mukaan poika kärsi lievistä selkäkivuista ja hänen selässään oli mustelma.

Seuran omistavan Comcast Spectatorin edustajat kertovat lehdelle, ettei tapaukselle kuitenkaan ole löytynyt ainoatakaan silminnäkijää. Tilanne ei myöskään tallentunut valvontakameroihin.

Henkilökunnan mukaan seura otti syytökset vakavasti ja suoritti täyden tutkinnan, mutta ei löytänyt mitään, mikä tukisi isän kertomusta. Seura kieltäytyi kertomasta, kuka maskotin sisällä oli tapahtuma-aikaan. Henkilön kanssa oli kuitenkin keskusteltu, eikä hän tunnistanut tapahtunutta.

Seura pyrki kuitenkin hyvittämään huonon kokemuksen isälle ja pojalle tarjoamalla muun muassa mahdollisuutta päästä Flyersin vaihtopenkille ottelun alkulämmittelyn aikana.

Sopua ei kuitenkaan syntynyt, joten isä vei asian joulukuussa poliisille, joka aloitti tutkinnan. Poliisin mukaan sillä on tutkinnassa epäilty 13-vuotiaan pojan pahoinpitely, joka tapahtui valokuvaussession aikana.

Isä puolestaan kertoo lehdelle peruuttavansa kausikorttinsa, joka hänellä on ollut 22 vuotta.

Toinen philadelphialainen maskotti, The Philly Phanatic on ollut ongelmissa käytöksensä takia.

Toisellakin maskotilla vaikeaa

Philadelphia Inquirer muistuttaa artikkelissaan, että Gritty ei suinkaan ole ensimmäinen philadelphialainen maskotti, jota epäillään pahoinpitelystä. MLB-seura Philadelphia Philliesin The Phillie Phanatic -maskottia on kutsuttu eniten syytteitä saaneeksi maskotiksi Yhdysvaltojen suurissa liigoissa.

Esimerkiksi 75-vuotias nainen on syyttänyt Phillie Phanaticia ottelun aikana saamastaan polvivammasta, joka syntyi maskotin kiivetessä katsomoon.

 

Lue myös:

    Uusimmat