Venäläissensaatio ihastuttaa NHL:ssä – Patrik Laineen lukemat kuitenkin tekemätön paikka

Patrik Laine summaa Jetsin alkukautta – 30 maalin vauhti ei tunnu riittävän kriitikoille:"Ihmiset saa ajatella mitä haluaa" 6:17
Patrik Laine kommentoi alkukauden otteitaan MTV Urheilulle 9. tammikuuta.

Carolina Hurricanesin venäläishyökkääjä Andrei Svetshnikov on takonut kovaa jälkeä jääkiekon NHL:ssä, mutta Patrik Laineen meriitteihin alle 20-vuotiaana on liikaa matkaa. 

Svetshnikov saalisti kaksi syöttöpinnaa, kun Hurricanes löi Laineen edustaman Winnipeg Jetsin 4-1 Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä. 

Myös ilmeveivimaaleistaan tunnetuksi tullut Svetshnikov kasvatti samalla NHL-uransa pistemäärän 82:een (132 ottelua, 39+43=82). Tämä on kova lukema, kun verrataan ei-kanadalaisten pelaajien alle 20-vuotiaana tekemiä pisteitä NHL:n historiassa. 

TSN:n tilastokeskuksen Stats Centren mukaan Svetshnikov on kyseisessä tilastossa nyt kahdeksantena. Edellä on muun muassa Laine, joka ehti mättää 134 pistettä ennen 20-vuotissynttäriään. Tämä oikeuttaa tilaston kolmanteen paikkaan. 

Svetshnikovin edellä ovat myös supertähdet Ilja Kovaltshuk (118), Jaromir Jagr (108) ja Patrick Kane (94). Svetshnikovilla on vielä kaksi kuukautta aikaa mättää tehoja 19-vuotiaan statuksella, joten hän voi ohittaa ainakin osan edellä mainituista nimistä, mutta Laine on auttamatta liian kaukana. 

Tilaston kärjessä on yhdysvaltalainen Jimmy Carson, joka teki teini-ikäisenä peräti 186 pistettä kausina 1986-1988. 

Lue myös:

    Uusimmat