Mainos

Suomalainen mies ei puhu tunteistaan – 30 sekunnin sääntö voi auttaa

8:25

Yleisesti tunnettu tosiasia on, että miehet ja naiset puhuvat tunteistaan eri tavoin, mutta mistä tämä eroavaisuus oikein kumpuaa? 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin psykologi Tony Dunderfeltin ja Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungnerin voimin siitä, miksi miesten on niin vaikea näyttää tunteitaan.

– Miehet ovat osaamattomia omien tunteiden analysoinnissa puhumattakaan niiden jakamisesta. Naiset ovat tässä taas paljon parempia, Jungner kertoo havainnoistaan.

Tähän saattaa olla olemassa moniakin syitä. Psykologin mukaan joillain miehillä saattaa olla voimakas ajatus aikaansaamisesta. Kun halutaan saada jotain aikaiseksi, tunteet on raivattava sivuun. Ne vain häiritsevät.

Jungner puolestaan epäilee, että miesten tunteiden piilottelu johtuu kulttuurista. Ympäristö kertoo meille, minkälainen on hyvä parisuhde, mitä pitäisi tavoitella ja miten käyttäytyä.

– Kyllähän tämä yhteiskunnan antama rooli olla ihminen on hemmetin kapea, Jungner toteaa.

Vaikka yleisesti ajatellaan, että miehet eivät puhu, Dunderfeltin mukaan meille on syntymässä uusi miestyyppi; mies, joka tykkää puhua ja kertoa asioista, mutta myös tunteista ja tuntemuksista.

Artikkelin alusta löytyvältä videolta selviää, mitä on römpiö, ja miksi se pitäisi pitää erillä tunteista. Keskustelun aikana analysoidaan myös miesten pelkoa tunteista puhumista kohtaan ja saadaan selville, mikä on 30 sekunnin sääntö, jota Dunderfelt suosittelisi otettavaksi mukaan jopa vihkivalaan.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.